Η Ουγγαρία εξετάζει το βέτο για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

ΑΡ Photo/ John Minchillo
Freepen.gr - Η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της Ουκρανίας, εάν διαπιστωθεί ότι αυτές είναι επιζήμιες για τα ουγγρικά συμφέροντα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto σε συνέντευξή του στο περιοδικό Mandiner.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία", δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουγγαρίας. "Πρόκειται για μια απόφαση αρχών, η οποία δεν έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία".

"Σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες, προσπαθήσουν να πιέσουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των πραγματικών συνομιλιών για την [ουκρανική] ένταξη κάτι που θα μας έβλαπτε, θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στο εργαλείο του σκληρού βέτο", τόνισε ο Szijjarto.

Αφού χαρακτήρισε ως "εντελώς παράλογη" την απόφαση να ξεκινήσουν συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός της χώρας του Βίκτορ Όρμπαν δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό στην πιο πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Szijjarto, αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ο πρωθυπουργός Orban σε εκείνη την κατάσταση, καθώς οι ηγέτες των άλλων 26 χωρών της ΕΕ επέμεναν να δώσουν το πράσινο φως στην ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας.

"Δεν συμμετείχαμε σε αυτή την απόφαση, δεν ήμασταν υπεύθυνοι γι' αυτήν και απαλλαγήκαμε από τις συνέπειές της", πρόσθεσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail