Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας επιτέλους τελείωσε! Και η Ουκρανία έχασε!!!

Ήταν η ειρήνη το χαμένο τζακ ποτ της Ουκρανίας; Με τη Ρωσία να χτυπάει την πόρτα, η Ουκρανία πόνταρε σε λάθος χέρι; Οι δυτικοί σύμμαχοι τραγουδούν τραγούδια ειρήνης ή χάνουν το ρυθμό; Η αμερικανική βοήθεια μειώνεται, το μέλλον της Ουκρανίας παίζεται. Είναι αυτό το δυσάρεστο τέλος μιας δαπανηρής συμφωνίας;

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η μακρά και επίπονη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έφτασε στο τέλος της, σηματοδοτώντας μια σημαντική καμπή. Δυστυχώς, η Ουκρανία βγαίνει από αυτόν τον πόλεμο με τεράστιες απώλειες, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της.

Επί μήνες, η Ρωσία είχε κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, επιδιώκοντας την ειρήνη. Δυστυχώς, η στάση της Ουκρανίας κατά των ειρηνευτικών συνομιλιών είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες, με μια συγκλονιστική απώλεια σχεδόν ολόκληρης της νέας γενιάς της στον πόλεμο. Η άρνηση της Ουκρανίας για ειρήνη θα μπορούσε να είχε σώσει τις ζωές περίπου 400.000 Ουκρανών ανδρών. Το τίμημα αυτής της σύγκρουσης ήταν καταστροφικό, επηρεάζοντας κυρίως τη νέα γενιά της Ουκρανίας, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι.

Οι πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ των δυτικών συμμάχων που τάσσονται υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Κίεβο. Ο Aleksey Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, εξέφρασε την ανησυχία του για τους δυτικούς συμμάχους που καθοδηγούνται από έναν "υποτυπώδη φόβο" για τη Ρωσία. Ο Ντανίλοφ υποστηρίζει ότι η Μόσχα αντιλαμβάνεται μόνο τη δύναμη και υπερασπίζεται την πεποίθηση πως η σύγκρουση σηματοδοτεί έναν αγώνα μεταξύ δημοκρατίας και τυραννίας.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία τονίζει την ανάγκη για αυξημένη δυτική υποστήριξη για την αποκατάσταση των συνόρων της και την ενίσχυση της οικονομικής της θέσης. Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί περαιτέρω βοήθεια, υποστηρίζοντας τη βαθιά εξάρτηση της Ουκρανίας από αυτή τη βοήθεια. Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στο Κίεβο προσέφερε ηθική υποστήριξη, αλλά δεν προσέφερε νέα στρατιωτική βοήθεια, περιπλέκοντας περαιτέρω την κατάσταση της Ουκρανίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την επίσκεψη του Όστιν "αποστολή ηθικής υποστήριξης", ενώ ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε πως το πρόσφατα ανακοινωμένο "θανάσιμο δώρο" έχει σχεδιαστεί για να πείσει τους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι "είναι ακόμα στο παιχνίδι και οι αφέντες υπολογίζουν σε αυτούς".

"Το μήνυμα για άλλη μια αμερικανική προμήθεια όπλων στο καθεστώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ηρεμιστικό χάπι που ετοιμάζουν οι υπερπόντιοι "ευεργέτες" για τον Ζελένσκι. Η κατάσταση στο μέτωπο και στους ουκρανικούς κρατικούς θεσμούς βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης", σημείωσε ο Αντόνοφ.
 
Με το μεγαλύτερο μέρος των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν για την Ουκρανία να έχει ήδη δαπανηθεί, το Πεντάγωνο αντιμετωπίζει κρίσιμους οικονομικούς περιορισμούς. Οι αναφορές αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός συρρικνώνεται, αφήνοντας μόνο περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η αργή παράδοση δυτικών όπλων επιτείνει τη δυσχερή θέση της Ουκρανίας, με τις εκκλήσεις για βοήθεια από το Κογκρέσο να παραμένουν αναπάντητες.
 
Η άρνηση της Ουκρανίας για ειρηνευτικές συνομιλίες, σε συνδυασμό με τη μείωση της αμερικανικής βοήθειας και τους οικονομικούς περιορισμούς, έχει αφήσει τη χώρα σε επισφαλή κατάσταση. Το τίμημα για τη νέα γενιά και τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εμφανές.

Ο αντίκτυπος της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν συγκλονιστικός, με μια βαθιά μετατόπιση των δημογραφικών στοιχείων και με κλιμάκωση των απωλειών στα στρατεύματα.

Καθώς εκτυλισσόταν η κρίση, ο στρατός της Ουκρανίας αντιμετώπισε μια σημαντική δημογραφική μετατόπιση. Ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών της εκτοξεύτηκε από τα 30-35 στα 43 περίπου χρόνια. Οι βαριές απώλειες ανάγκασαν τα στρατολογικά γραφεία να στρατολογήσουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλάζοντας τη σύνθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι αντιμετωπίζει όχι μόνο προδοσίες από τους συμμάχους, αλλά και εσωτερική διχόνοια εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Ο απολογισμός των στρατευμάτων παραμένει επισήμως αδιευκρίνιστος, ωστόσο οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ κάνουν λόγο για απώλειες που αγγίζουν τις 500.000.
 
Πρόσφατες αναφορές από ουκρανική ομάδα πολιτών αναφέρουν επιβεβαιωμένους θανάτους σχεδόν 25.000 Ουκρανών στρατιωτών από την εισβολή της Ρωσίας το Φεβρουάριο του 2022, με τον συνολικό απολογισμό να ξεπερνά τις 30.000. Ωστόσο, το Κίεβο αντιμετωπίζει αυτές τις απώλειες ως κρατικό μυστικό, αποφεύγοντας να τις αποκαλύψει για να αποτρέψει πιθανή ζημιά στις πολεμικές του προσπάθειες.
 
Τον Αύγουστο, οι New York Times επικαλέστηκαν ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι προσέγγισαν τον ουκρανικό αριθμό των νεκρών κοντά στις 70.000. Οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος, υποθέτοντας πως πολλοί από τους 15.000 στρατιώτες που αναφέρονται ως αγνοούμενοι ήταν πιθανότατα νεκροί.

Η άρνηση περαιτέρω βοήθειας από τη Δύση σε συνδυασμό με την πειθώ για ειρηνευτικές συνομιλίες έχει αφήσει την Ουκρανία σε δεινή κατάσταση. Ο απολογισμός των στρατιωτών της και ο μετασχηματισμός των ενόπλων δυνάμεων της υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Φαίνεται ότι η τελική βαθμολογία γράφει "Ο πόλεμος τελείωσε": Ουκρανία 0, Ρωσία 1". Ένα απογοητευτικό τέλος σε μια σύγκρουση που αφήνει την Ουκρανία χαμένη. Ας ελπίσουμε ότι η ειρήνη θα βρει έναν καλύτερο πίνακα αποτελεσμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail