Η Αυστρία μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας - κρατικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ

pixabay / pepa74
Freepen.gr - Οι πρεσβευτές της ΕΕ φέρεται να μην κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον 12ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού η Αυστρία σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Radio Liberty, Rikard Jozwiak.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) την Τρίτη, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η Βιέννη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως η Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς (NACP) της Ουκρανίας χαρακτήρισε την αυστριακή τράπεζα Raiffeisen ως "διεθνή χορηγό πολέμου" επειδή συνέχισε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της αναστολής των διαπραγματεύσεων για το τελευταίο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ.

Η έκθεση του Jozwiak, ωστόσο, έρχεται μετά την επίσημη προσχώρηση της Αυστρίας στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, οι οποίες τάχθηκαν ανοιχτά κατά οποιασδήποτε επίσπευσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, κάτι που είχε προηγουμένως συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης τη Δευτέρα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer επέμεινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει προνομιακή μεταχείριση του Κιέβου στην πορεία του προς την ένταξη, δηλώνοντας πως η ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμη για διεύρυνση.

Οι δηλώσεις του Αυστριακού ηγέτη υποστηρίχθηκαν από τον Σλοβάκο υπουργό Εξωτερικών Γιούραϊ Μπλάναρ, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν θα μπορούσε να φανταστεί" την ένταξη του Κιέβου στην Ένωση ενώ παραμένει σε "εμπόλεμη κατάσταση". Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε επίσης πως ο γεωργικός τομέας της ΕΕ θα κατέρρεε εάν το μπλοκ δεχόταν ξαφνικά την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail