Ραΐσι: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αποσταθεροποίησης στον κόσμο

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ, οι οποίες ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία, έχουν αποδείξει πως είναι οι δράστες των μεγαλύτερων εγκλημάτων και ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Παλαιστίνη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη, ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος του Ιρανού προέδρου.

"Οι υποκριτές (της υπεράσπισης) της ελευθερίας και της δημοκρατίας έχουν δείξει πως οι ίδιοι είναι οι δράστες των μεγαλύτερων εγκλημάτων, των φυλετικών διακρίσεων και των εγκλημάτων κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει γίνει σαφές σε όλους ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα σταθερότητας σε καμία περιοχή του κόσμου, αλλά ήταν και είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας και ανασφάλειας σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και σε άλλα μέρη του κόσμου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν και κάλεσε την Τεχεράνη να μειώσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Είπε πως οι αυξημένες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή από δυνάμεις που "συνδέονται με το Ιράν" απειλούν τον πληθυσμό της περιοχής και αυξάνουν τον κίνδυνο επέκτασης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail