Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει, η ΕΕ "παγιδεύτηκε" χωρίς σχέδιο Β, προειδοποιεί ο Όρμπαν

facebook.com/orbanviktor
Freepen.gr - Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, ούτε οι δυτικές χώρες θα μπορέσουν να μετακινήσουν τη βελόνα και όποιος πιστεύει το αντίθετο, κοροϊδεύει τον εαυτό του, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στο περιοδικό Mandliner.

Όταν ρωτήθηκε πότε είναι πιθανό να λήξει η ουκρανική σύγκρουση, ο Όρμπαν δήλωσε πως "όλο και περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι η Ουκρανία δε θα νικήσει στο πεδίο της μάχης". Ο πρωθυπουργός τόνισε πως συμφωνεί με την άποψη αυτή και ο ίδιος "το έχει πει αυτό από την αρχή".

"Ας μην αυταπατόμαστε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο με την υποστήριξή μας", δήλωσε ο Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση "βρέθηκε παγιδευμένη", καθώς άρχισε να στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ποντάροντας στις επιτυχίες της στο μέτωπο, αλλά δεν είχε κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αυτό αποτύγχανε.

"Δεν υπήρχε σχέδιο Β, αφού υπήρχε μόνο αυτό το σχέδιο της νίκης, το οποίο απέτυχε", εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ εξακολουθούν να μην είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν αυτό το λάθος, συνεχίζοντας να παρέχουν στην Ουκρανία όπλα, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει ορατό τέλος της σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail