Η επίσκεψη του Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε φιάσκο

president.gov.ua
Freepen.gr - Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εξέταση της βοήθειας προς την Ουκρανία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, επομένως, η επίσκεψη του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στις πολιτείες δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και κατέληξε σε φιάσκο, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο των ΗΠΑ και του Καναδά της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

"Η επίσκεψη του Ζελένσκι κατέληξε σε πλήρες φιάσκο. Το Κίεβο δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος και οι περαιτέρω προοπτικές για τη λήψη χρημάτων είναι ασαφείς", είπε ο Βασίλιεφ.

Ο ειδικός τόνισε τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού Μάικ Τζόνσον, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο οποίος συνέδεσε τη βοήθεια προς την Ουκρανία με την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ, δηλαδή την ενίσχυση των συνόρων με το Μεξικό. Ο Τζόνσον υποσχέθηκε μια ευκαιρία να εξετάσει τη χορήγηση βοήθειας στο Κίεβο πριν από τις διακοπές. "Η κυβέρνηση Μπάιντεν έπεσε σε αυτά τα λόγια και προχώρησε από την ανάγκη να πάρει χρήματα πριν από το νέο έτος. Γι' αυτό έφεραν τον Ζελένσκι, υπολογίζοντάς τον ως ατού. Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν αδύνατο να επιτευχθούν συμφωνίες για τα σύνορα στο στο εγγύς μέλλον, και κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν χρήματα για το Κίεβο», τόνισε ο Βασίλιεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail