Το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει θέληση για ειρήνη - Λαβρόφ

Alexander Shcherbak/TASS
Freepen.gr - Το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι λειτουργεί στο πλαίσιο πολεμικής ρητορικής, χωρίς καμία βούληση για ειρήνη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε αποκλειστική συνέντευξη στο TASS για τα αποτελέσματα του 2023.

"Πρέπει να διαπιστώσουμε την έλλειψη οποιασδήποτε βούλησης για ειρήνη από την πλευρά του καθεστώτος Ζελένσκι. Οι εκπρόσωποί του σκέφτονται με όρους πολέμου, καταφεύγοντας σε μάλλον επιθετική ρητορική. Οποιαδήποτε παύση της μάχης αποκλείεται [από την πλευρά τους]. Η απαγόρευση της 30ής Σεπτεμβρίου 2022 για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη ρωσική ηγεσία που εισήγαγε ο Ζελένσκι παραμένει σε ισχύ. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα", δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η ρωσική πλευρά δεν απέρριψε ποτέ οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία. Τούτου λεχθέντος, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε πως η Ουκρανία "ανακοίνωσε δημοσίως την αποχώρησή της από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων" την άνοιξη του 2022.

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι όσο περισσότερο το Κίεβο αναβάλλει τις διαπραγματεύσεις, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, το πρώτο βήμα στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα πρέπει να είναι η άρση της απαγόρευσης του Ζελένσκι για διάλογο με τη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail