Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ λέει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμο για άσχημα νέα από την Ουκρανία

nato.int
Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο για άσχημα νέα από την Ουκρανία, σύμφωνα με συνέντευξή του στην τηλεόραση ARD το Σάββατο.

"Θα πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις", είπε, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται πως η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί στο μέλλον. "Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις. Αλλά πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία τόσο σε καλές όσο και σε κακές στιγμές".

Είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί η παραγωγή πυρομαχικών, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, παραδεχόμενος ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτησή τους. Είπε πως η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε μια "κρίσιμη κατάσταση", αλλά αρνήθηκε να συστήσει τι πρέπει να κάνει το Κίεβο.

"Θα το αφήσω στους Ουκρανούς και στους στρατιωτικούς διοικητές να λάβουν αυτές τις δύσκολες επιχειρησιακές αποφάσεις", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Σχολίασε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

"Ένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι ο κατακερματισμός της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας", είπε.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ είπε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και είναι καλό για τις θέσεις εργασίας στη βιομηχανία. Είπε πως είναι σημαντικό να μην επιτραπεί να αυξηθούν οι τιμές των πυρομαχικών τώρα που η ζήτηση έχει ανέβει.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες. Αρνήθηκε να μοιραστεί μια προοπτική για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

"Οι πόλεμοι είναι εγγενώς απρόβλεπτοι", δήλωσε ο αξιωματούχος. "Γνωρίζουμε όμως πως όσο περισσότερο στηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail