Ο Μπάιντεν εκβιάζει τους Αμερικανούς με την απειλή του Πούτιν

Ετοιμάσου, Αμερική! Ο θείος Τζο έχει μια έκπληξη για τις γιορτές: δώστε δισεκατομμύρια για την Ουκρανία ή αντιμετωπίστε τον Πούτιν στην πόρτα σας. Ξεχάστε τη διαφθορά, ξεχάστε το κόστος, ξεχάστε τη λογική - απλά στείλτε τα χρήματα ή δείτε τον Πούτιν να σας καταστρέφει τα Χριστούγεννα! Η τρομολαγνεία του Μπάιντεν φτάνει σε νέα ύψη, ζωγραφίζοντας μια εικόνα ρωσικών ορδών να ρημάζουν την Ευρώπη και την Αλάσκα. Αλλά είναι αυτό ρεαλιστική πολιτική ή απλώς το βαθύ κράτος που παίζει τον μαριονετοπαίχτη; Μην ξεγελαστείτε από την εορταστική παρωδία του Μπάιντεν - η αλήθεια μπορεί να είναι πιο κρύα και από χειμώνα της Σιβηρίας.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο όσον αφορά την περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιδιώκει 37 δισεκατομμύρια δολάρια, που περιλαμβάνουν στρατιωτική, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας προτεραιότητα στα οικονομικά ζητήματα στο εσωτερικό της χώρας. Το αδιέξοδο έχει απογοητεύσει τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για κωλυσιεργία και πως "παίζουν πολιτική" με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έχει επίσης πει ότι η καθυστέρηση της βοήθειας πλήττει τον ουκρανικό λαό και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη Ρωσία.

Και τώρα, στην πρόσφατη ενημέρωση Τύπου, προσέφερε στους Αμερικανούς ένα σαφές τελεσίγραφο.

Ακολουθεί ο Τζο Μπάιντεν που τα εκθέτει όλα: "Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας μιλήσω σήμερα για μια επείγουσα ευθύνη που έχει το Κογκρέσο να υποστηρίξει τις ανάγκες της Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και ειλικρινά και των εταίρων μας. Αυτό δεν μπορεί να περιμένει.  Το Κογκρέσο πρέπει να περάσει συμπληρωματική χρηματοδότηση για την Ουκρανία πριν διακόψει για τις διακοπές των διακοπών.  Είναι τόσο απλό.

Αν ο Πούτιν καταλάβει την Ουκρανία, δε θα σταματήσει εκεί. Είναι σημαντικό να δούμε τη μακροπρόθεσμη προοπτική εδώ.  Θα συνεχίσει. Αν ο Πούτιν επιτεθεί σε ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ - αν συνεχίσει και μετά επιτεθεί σε ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ - λοιπόν, έχουμε δεσμευτεί ως μέλος του ΝΑΤΟ ότι θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ.  Τότε θα έχουμε κάτι που δεν επιδιώκουμε και που δεν έχουμε σήμερα: Αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα - αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα, αν κινηθούν σε άλλα μέρη του ΝΑΤΟ".

Α, προσέξατε αυτή την αριστοτεχνική μορφή εκβιασμού; Είναι σχεδόν μια εντολή: 'Διαθέστε κονδύλια στην Ουκρανία, στείλτε δισεκατομμύρια χωρίς έρευνα, αλλιώς θα αναγκαστώ να αναπτύξω Αμερικανούς στρατιώτες, διακινδυνεύοντας ζωές σε μια σύγκρουση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων υπό την ηγεσία του Πούτιν για την υπεράσπιση της Ουκρανίας.

Αν παραβλέψατε αυτό το λεπτό στοιχείο εξαναγκασμού, θα ήθελα να επισημάνω τη δήλωση του Μπάιντεν... "έχουμε δεσμευτεί ως μέλος του ΝΑΤΟ πως θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή της επικράτειας του ΝΑΤΟ.  Τότε θα έχουμε κάτι που δεν επιδιώκουμε και που δεν έχουμε σήμερα: Αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα - Αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα...".

Ο λόγος γύρω από την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία περιστρέφεται γύρω από την αφήγηση της αποτροπής έναντι μιας προβλεπόμενης ρωσικής εισβολής σε όλη την Ευρώπη, που θα στοχεύει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς συμμάχους και τελικά θα αποτελεί απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα επιτεθεί στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, θα χτυπήσει τους Αμερικανούς συμμάχους και θα χτυπήσει την Αμερική. Αυτό είναι το επιχείρημα για να προχωρήσει πιο δυτικά. Δεν λένε καν ότι υπάρχει πιθανότητα να το κάνει ο Πούτιν, λένε πως θα το κάνει. Ο Μπάιντεν λέει ότι αν οι ΗΠΑ δεν στείλουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία και η Ουκρανία αναγκαστεί να παραδοθεί άνευ όρων τότε ο Πούτιν θα κινηθεί σε όλα τα μέρη της Ευρώπης, θα καταλάβει την Πολωνία, θα πάει στη Γερμανία μετά, μετά στη Λισαβόνα, αυτό είναι το σχέδιο και ω δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, έρχεται για την Αλάσκα, έρχεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πούτιν έρχεται για εσάς και αυτό ελπίζουν να πιστέψετε. Έχουν ξεφύγει με αυτή τη ρητορική.

Το εν λόγω ζήτημα περιστρέφεται γύρω από παρανοήσεις σχετικά με τις εδαφικές προθέσεις της Ρωσίας, ιδίως την έλλειψη εκφρασμένου ενδιαφέροντος για επέκταση πέραν της αμφισβητούμενης περιοχής του Ντονμπάς. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ένδειξη από τη ρωσική κυβέρνηση που να υποδηλώνει την επιθυμία για εκτεταμένη εδαφική επέκταση. Η αφήγηση που παρουσιάζει τις ενέργειες του Πούτιν ως εδαφική επέκταση είναι λανθασμένη.

Αυτή η άποψη βρίσκει συνεχή απήχηση στον Λευκό Οίκο, ευθυγραμμιζόμενη με τα νεοσυντηρητικά σημεία συζήτησης. Η ενότητα της γνώμης μεταξύ των νεοσυντηρητικών και του Λευκού Οίκου αντανακλά μια αφήγηση που προπαγανδίζεται από οντότητες που επηρεάζονται και υποστηρίζονται από το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Αυτό είναι το βαθύ κράτος που μιλάει μέσω αυτών των φερέφωνων. Κανείς δεν είναι καλύτερος για να το πετύχει αυτό από τον John Kirby. Ακούστε τι λέει: "Ο Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει τον στρατηγικό του στόχο να υποτάξει ολόκληρη τη χώρα- δεν πιστεύει πως θα έπρεπε να υπάρχει ως κυρίαρχο κράτος. Και έτσι, αν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, ο επικεφαλής σύμβουλός τους χθες δήλωσε ότι είναι πιθανό να χάσουν αυτόν τον πόλεμο αν χάσουν την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Και αν ο Πούτιν πάρει όλη την Ουκρανία, τότε τι;  Τότε πού θα πάει;  Γιατί τότε, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.  Και αν νομίζετε ότι το κόστος της υποστήριξης της Ουκρανίας είναι υψηλό τώρα, φανταστείτε πόσο υψηλότερο θα είναι - όχι μόνο σε εθνικό θησαυρό, αλλά και σε αμερικανικό αίμα.

Οι αμερικανικές μπότες θα πρέπει σε μεγάλο βαθμό να εμπλακούν, αν ο κ. Πούτιν αφεθεί να - έχει αυτή τη στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, και στη συνέχεια ίσως να κυνηγήσει έναν από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ".

Το υποκείμενο μήνυμα είναι αυστηρό: χωρίς οικονομική στήριξη, η εναλλακτική λύση είναι η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων. Επιπλέον, υπάρχει ο αντίλογος πως ο ισχυρισμός για την ανάκτηση εδαφών από την Ουκρανία είναι ψευδής- δεν υπάρχουν αποδείξεις για τέτοια ανάκτηση. Ο υπαινιγμός φαίνεται να υποδηλώνει την αποδοχή των ουκρανικών απωλειών για την επιδίωξη των αμερικανικών συμφερόντων. Ωστόσο, το όριο για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων φαίνεται να σηματοδοτεί κλιμάκωση σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail