Επόμενο στάδιο πολέμου στην Ουκρανία: το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για αιματοχυσία

Freepen.gr - Η ένταση των εχθροπραξιών έχει μειωθεί στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Μη μπορώντας να εξαπολύσουν επίθεση μεγάλης κλίμακας, οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις προσπάθειες να πλήξουν τα ρωσικά μετόπισθεν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γράφει το southfront.press.

Στις 29 Νοεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα UAV στην περιοχή της Μόσχας.

Τις τελευταίες ημέρες, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ρωσικές εγκαταστάσεις στο Ριαζάν. Αναχαιτίστηκε στην περιοχή ενός διυλιστηρίου πετρελαίου. Ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιχείρησε επίθεση σε εργοστάσιο αεροσκαφών στο Σμολένσκ. Εντοπίστηκε αμέσως και καταστράφηκε από τις δυνάμεις αεράμυνας.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν επίσης τις τακτικές επιθέσεις σε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Στις 29 Νοεμβρίου, ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ρωσικά πλήγματα στο αεροδρόμιο Starokonstantinov. Μαζική επίθεση με UAV, πυραύλους Iskander και βαριές βόμβες φέρεται να έπληξε περισσότερες ουκρανικές εγκαταστάσεις στο Βοζνεσένσκ στην περιοχή του Μυκολαίβ, στη Βινίτσια, στην Μπελάγια Τσερκάβα στην περιοχή του Κιέβου, στο Κανάτοβο στην περιοχή του Κίροβογκραντ, στο Ζαπορόζιε, στην περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ, στο Σλαβιάνσκ, στο Κραματόρσκ και στην Κονσταντίνοφκα. Συναγερμός στον αέρα σήμανε σε έξι περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και της περιοχής.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν κι άλλες εκρήξεις στην περιοχή της Οδησσού. Στη Ζαπορόζιε, ρωσικός πύραυλος έπληξε το έδαφος μιας από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ αναγνώρισαν την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας. Εν μέσω των ουκρανικών ηττών, η πιθανότητα ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων αυξάνεται. Η Ρωσία έχει ήδη τακτικές επιτυχίες στις κατευθύνσεις Ντονέτσκ, Μπαχμούτ και Κουπιάνσκ, ενώ η ουκρανική επίθεση στην ανατολική όχθη του Δνείπερου βρίσκεται κοντά στην αποτυχία.

Ο ρωσικός στρατός έχει όλες τις πιθανότητες να διασπάσει την ουκρανική άμυνα και να προχωρήσει δεκάδες χιλιόμετρα στην αρχή της χειμερινής εκστρατείας. Μια τέτοια διάρρηξη θα παράσχει στα ρωσικά στρατεύματα πρόσβαση σε επιχειρησιακό χώρο στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει δυνάμεις για άμυνα. Η μόνη σωτηρία για το Κίεβο μπορεί να είναι η ανάπτυξη μονάδων του ΝΑΤΟ από την Ευρώπη και η πλήρους κλίμακας επέμβαση της συμμαχίας στον πόλεμο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει πολεμικά πλοία από εταίρους για να συνοδεύουν πλοία που ακολουθούν έναν εναλλακτικό "διάδρομο σιτηρών" στη Μαύρη Θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, στο βορρά, η Φινλανδία κλείνει τα σύνορα με τη Ρωσία στις 30 Νοεμβρίου. Στις 30 Νοεμβρίου, πριν από 84 χρόνια, ξεκίνησε ο Χειμερινός Πόλεμος μεταξύ Φινλανδίας και ΕΣΣΔ.

Εν τω μεταξύ, τα πλοία του ΝΑΤΟ εξασκούνται στον αποκλεισμό του Κόλπου της Φινλανδίας στο πλαίσιο των ασκήσεων "Freezing Wind". Μια μεγάλη ομάδα δυνάμεων, που περιλαμβάνει πάνω από 5.000 στρατιωτικούς, 30 πλοία και 20 αεροσκάφη, έχει προσεγγίσει τα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας. Το επίσημα ανακοινωθέν σχέδιο των ασκήσεων δεν κρύβει τον επιθετικό χαρακτήρα των ενεργειών, παρά τις ψευδείς επίσημες δηλώσεις ότι το ΝΑΤΟ αμύνεται από την επιθετική Ρωσία και προσπαθεί να αποφύγει την κλιμάκωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail