Η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα στο Κατάρ διατάχθηκε να επιστρέψει: Μοσάντ

Photo by Amos Ben Gershom, GPO
Freepen.gr - Στις 2 Δεκεμβρίου, η κατασκοπευτική υπηρεσία Μοσάντ δήλωσε ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα που συμμετείχε σε συνομιλίες με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στο Κατάρ διατάχθηκε να επιστρέψει σπίτι της, καθώς οι συνομιλίες για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός κατέληξαν σε "αδιέξοδο".

"Λόγω του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων και κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα διέταξε την ομάδα διαπραγμάτευσης στην Ντόχα να επιστρέψει στην πατρίδα της", ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου που εκδόθηκε εκ μέρους της υπηρεσίας.

"Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας, η οποία περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών που ήταν στη λίστα που δόθηκε στη Χαμάς και η οποία την είχε εξουσιοδοτήσει", εξηγεί η ανακοίνωση.

"Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τον επικεφαλής της CIA, τον υπουργό πληροφοριών της Αιγύπτου, τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τη συνεργασία τους και τις τεράστιες μεσολαβητικές προσπάθειες που οδήγησαν στην απελευθέρωση 84 γυναικών και παιδιών από τη Γάζα, εκτός από 24 ξένους υπηκόους", προστίθεται.

Η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ, άρχισε στις 24 Νοεμβρίου και έληξε την 1η Δεκεμβρίου, αφού το Ισραήλ και η Χαμάς δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την περαιτέρω παράτασή της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail