Έχουμε γίνει μια εξαιρετικά λαίμαργη κοινωνία που καταναλώνει πολύ περισσότερα από όσα παράγει

pixabay
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει μια εξαιρετικά λαίμαργη κοινωνία. Όταν το λέω αυτό, δεν αναφέρομαι μόνο στο φαγητό. Σύμφωνα με το Gallup, η παχυσαρκία και ο διαβήτης «έχουν φτάσει και τα δύο υψηλά ρεκόρ», αλλά αυτό είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής εικόνας. Ως κοινωνία, έχουμε μια απολύτως αδηφάγα όρεξη για οτιδήποτε δεν είναι καλό για εμάς. Όσο κι αν έχουμε ήδη καταναλώσει, νιώθουμε υποχρεωμένοι να καταναλώσουμε ακόμη περισσότερο. Αλλά φυσικά το επίπεδο παραγωγής μας δε συμβαδίζει με το επίπεδο κατανάλωσης. 
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι, για να διατηρήσουμε το γελοία διογκωμένο βιοτικό μας επίπεδο, πρέπει ατελείωτα να πάμε ακόμα πιο βαθιά στο χρέος και όλο το χρέος που έχουμε συσσωρεύσει κυριολεκτικά καταστρέφει το λαμπρό μέλλον που υποτίθεται πως είχαν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ως έθνος, θα έπρεπε να θρηνούμε για όσα χάσαμε.

Νωρίτερα σήμερα, στενοχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα ότι η U.S. Steel πωλείται στους Ιάπωνες:

Η US Steel συμφώνησε να αγοραστεί από τη Nippon Steel, τη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ιαπωνίας, σε συμφωνία 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα σε μια σταδιακή πτώση για την εμβληματική εταιρεία των 122 ετών, η οποία κάποτε ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία στον πλανήτη. Ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων και σύμβολο της αμερικανικής βιομηχανικής ισχύος.

Αλλά δεν είναι πλέον καν η μεγαλύτερη χαλυβουργία των ΗΠΑ, αφού την είχε ξεπεράσει η Nucor Steel πριν από χρόνια.

Η U.S. Steel ήταν ένα από τα τελευταία εναπομείναντα σύμβολα της αμερικανικής βιομηχανικής ισχύος.

Ιδρύθηκε κυριολεκτικά από τις J.P. Morgan και Andrew Carnegie, και χωρίς την US Steel η ποδοσφαιρική ομάδα στο Πίτσμπουργκ δεν θα ονομαζόταν ποτέ «the Steelers».

Ευτυχώς, ορισμένοι νομοθέτες δεσμεύονται να αντιταχθούν σε αυτήν τη συμφωνία. Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ JD Vance είναι ένας από αυτούς:

Μερικοί νομοθέτες από πολιτείες της ζώνης σκουριάς προσχώρησαν στο συνδικάτο εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε έναν ξένο αγοραστή τη Δευτέρα.

«Σήμερα, ένα κρίσιμο κομμάτι της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Αμερικής δημοπρατήθηκε σε ξένους για μετρητά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Οχάιο, JD Vance, σε δήλωση. «Προειδοποίησα για αυτό το αποτέλεσμα πριν από μήνες και θα το αντιταχθώ τους επόμενους μήνες».

Εχει δίκιο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη βιομηχανική μας βάση να δημοπρατηθεί σε ξένους.

Αν θέλουμε να έχουμε μια μεγάλη οικονομία, πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί στο να φτιάχνουμε πράγματα.

Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Εν τω μεταξύ, το επίπεδο κατανάλωσής μας συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό οδηγεί τα νοικοκυριά των ΗΠΑ σε εκπληκτικά ποσά χρέους:

Ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών υστερούν στις μηνιαίες πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και δάνεια αυτοκινήτου, μια τάση που μπορεί να είναι προάγγελος οικονομικών προβλημάτων που θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody’s Analytics.

Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν από τη Moody's δείχνουν ότι τα υπόλοιπα του χρέους των νοικοκυριών εκτινάχθηκαν στα 17,29 τρισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, αυξημένα κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό σηματοδοτεί επίσης μια αύξηση 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Τα ποσοστά παραβατικότητας αυξήθηκαν λίγο πριν από τη Μεγάλη Ύφεση, και αυτό αρχίζει να συμβαίνει ξανά.

Στην πραγματικότητα, η Zero Hedge αναφέρει πως «Το 40% των δανειοληπτών φοιτητικών δανείων παρέλειψε την πληρωμή του τον Οκτώβριο»:

Τον Οκτώβριο, ο αριθμός των Αμερικανών που είχαν καθυστερήσει για δάνεια αυτοκινήτων υψηλού κινδύνου έφτασε το το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, εν μέσω αύξησης των αναζητήσεων στο Google για "επιστροφή του αυτοκινήτου” – ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανάποδα δάνεια αυτοκινήτων είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.

Τώρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η κυβέρνηση Μπάιντεν, το 40% των δανειοληπτών φοιτητικών δανείων παρέλειψε την πληρωμή του τον Οκτώβριο, η πρώτη από το πάγωμα του φοιτητικού χρέους στην εποχή της πανδημίας έληξε.

Φυσικά, όσον αφορά το χρέος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης όλων.

Αυτήν την στιγμή έχουμε χρέος 33,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσουμε στα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από το τέλος του έτους.

Έχουμε κλέψει όλα αυτά τα χρήματα από τις μελλοντικές γενιές Αμερικανών και είναι ένα έγκλημα τόσο μεγάλο που δεν έχω καν τα λόγια να το περιγράψω.

Αλλά απλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.

Αν πιστεύουμε πως κάτι θα μας κάνει να νιώσουμε καλά, πρέπει απλώς να το έχουμε.

Συνεχίζουμε λοιπόν να ξοδεύουμε και να καταναλώνουμε χωρίς να έχουμε τέλος.

Κάποτε, τα Χριστούγεννα θεωρούνταν θρησκευτική γιορτή από πολλούς Αμερικανούς, αλλά τώρα έχουν γίνει ένα γιγάντιο όργιο απληστίας και κατανάλωσης.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απόκτηση περισσότερων πραγμάτων είναι ο πραγματικός «λόγος για τη σεζόν».

Τι στον κόσμο μας έχει συμβεί;

Σε αυτό το σημείο, έχουμε γίνει μια κοινωνία όπου κυριολεκτικά πάνε όλα:

Ένας βοηθός του Δημοκρατικού Κογκρέσου, ο οποίος απολύθηκε επειδή γύρισε μια γκέι ερωτική ταινία στη Γερουσία, αντιμετωπίζει πιθανές ποινικές διώξεις αφού το βίντεο του με αξιολόγηση Χ σάρωσε το διαδίκτυο.

Ο Aidan Maese-Czeropski, 24 ετών, απολύθηκε από τον γερουσιαστή Ben Cardin του Μέριλαντ το απόγευμα του Σαββάτου, λιγότερο από μία ημέρα μετά την έκθεση ενός πρόστυχου βίντεο που δείχνει δύο άνδρες να έρχονται σε επαφή σε μια αίθουσα ακροάσεων της Γερουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Καπιτωλίου ερευνά τώρα το ρηξικέλευθο περιστατικό, το οποίο συνέβη στην ίδια αίθουσα όπου οι υποψήφιοι για το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζονται από τους γερουσιαστές.

Αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον DC είναι πραγματικά μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει στην κοινωνία μας στο σύνολό της.

Οι ηγέτες μας παίρνουν φρικτές αποφάσεις για δεκαετίες, αλλά ο αμερικανικός λαός συνεχίζει να στέλνει τους ίδιους ανθρώπους πίσω στην DC ξανά και ξανά.

Αλλά αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί επ 'αόριστον.

Εάν δε βρούμε τρόπο να αλλάξουμε τα πράγματα, ο χρόνος θα τελειώσει σύντομα για το έθνος μας.

Ας ελπίσουμε λοιπόν σε εθνική αφύπνιση.

Δυστυχώς, η λαιμαργία μας φαίνεται να φτάνει σε ένα κρεσέντο και φαίνεται ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι απίθανο να ταρακουνηθούν από τη λιποθυμία τους σύντομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail