Ο πόλεμος τελείωσε και τα ρωσικά στρατεύματα αρπάζουν ήδη ό,τι μπορούν!

Οι άνεμοι του πολέμου, που κάποτε μετέφεραν τους αμυδρούς ψιθύρους της ουκρανικής προκλητικότητας, τώρα πνέουν βαριά με την απογοήτευση του αδιεξόδου. Στα πεδία των μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν σταθερά έδαφος.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κάποτε σταθερή ροή δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία έχει σταματήσει. Ο αρχικός ενθουσιασμός για την υποστήριξη του αουτσάιντερ απέναντι στον ρωσικό Γολιάθ έχει ξεθωριάσει, και έχει αντικατασταθεί από μια αίσθημα κόπωσης στα μάτια των δυτικών συμμάχων. Η ροή πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού, που κάποτε αποτελούσε τη σανίδα σωτηρίας της Ουκρανίας, έχει στερέψει με το σταγονόμετρο. Τώρα, μια νέα και τρομακτική πραγματικότητα ξημερώνει: βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να επιτάσσουν χαρούμενα άρματα μάχης Leopard και οχήματα μάχης Bradley, που κάποτε ήταν σύμβολα της δυτικής υποστήριξης και μετατράπηκαν σε τρόπαια πολέμου.

Αυτή η σκληρή οπτική αναπαράσταση της φθίνουσας δυτικής αποφασιστικότητας και της μεταβολής των ρευμάτων στο πεδίο της μάχης προκαλεί σοκ τόσο στη Δύση όσο και στο Κίεβο, εγείροντας το ανατριχιαστικό ερώτημα: Είναι αυτή η αρχή του τέλους για την ουκρανική αντίσταση;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT.com, Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία έχουν καταλάβει αρκετά δυτικής κατασκευής βαρέα μηχανήματα τις τελευταίες ημέρες, όπως δείχνει μια σειρά από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο δείχνουν τα στρατεύματα να οδηγούν ένα τρόπαιο αμερικανικής κατασκευής όχημα μάχης πεζικού Bradley και να προσπαθούν να εκκινήσουν ένα γερμανικής κατασκευής άρμα μάχης Leopard 2.

Και τα δύο βίντεο δημοσιεύθηκαν από τον Ρώσο δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σολοβιέφ στο Telegram την Πέμπτη. Ένα από τα κλιπ δείχνει μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών με επικεφαλής έναν που αναγνωρίζεται μόνο με το διακριτικό "ο Ιεροεξεταστής" να πλησιάζει ένα άρμα Leopard 2A4.

Οι στρατιώτες συζητούν για την εκκίνηση του κινητήρα και την οδήγησή του πίσω στις ρωσικές θέσεις. Το βαρύ τεθωρακισμένο στα πλάνα φαίνεται να είναι άθικτο αλλά εγκαταλελειμμένο από τις ουκρανικές δυνάμεις. Δε φαίνονται ορατές ζημιές στο άρμα.

Το δεύτερο απόσπασμα που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος αργότερα την ίδια ημέρα υποτίθεται πως δείχνει ένα τροπικό όχημα μάχης πεζικού (IFV) Bradley αμερικανικής κατασκευής να κάνει ελιγμούς σε χωματόδρομο κοντά σε έναν οικισμό. Σύμφωνα με τον Soloviev, είχε επίσης κατασχεθεί από τα ρωσικά στρατεύματα και στη συνέχεια τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα IFV Bradley και το παρέδωσαν με ασφάλεια στις θέσεις τους και στη συνέχεια στα μετόπισθεν στα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα RG, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ήδη καταστρέψει δεκάδες από τα αμερικανικής κατασκευής IFV, αλλά τα συντρίμμια τους παρέμεναν ως επί το πλείστον στα πεδία των μαχών και το ένα που συνελήφθη τον περασμένο μήνα ήταν το πρώτο που κατέληξε στα χέρια του ρωσικού στρατού "σχετικά άθικτο".

Δεν είναι σαφές αν το IFV που κατασχέθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο Σόλοβιεφ είναι το ίδιο.

Ο ρωσικός στρατός έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα βίντεο με συλληφθέντα δυτικής κατασκευής ουκρανικό εξοπλισμό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αυτό το καλοκαίρι πως ο συλληφθείς δυτικός οπλισμός, όπως τα BFV, θα "αντιστραφεί" για να υιοθετηθεί κάθε τεχνολογία που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ήδη από τον Ιούλιο ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ήδη εξουδετερώσει περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των οχημάτων Bradley IFV που είχε προμηθεύσει στο Κίεβο η Ουάσινγκτον μέχρι τότε.

Κάθε μέρα που περνάει, η ελπίδα για μια αποφασιστική ουκρανική νίκη απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Η Ρωσία, αμείλικτη και ακλόνητη, έχει καταλάβει τον έλεγχο της ανατολικής Ουκρανίας. Ακόμα και η πολιορκημένη πόλη Avdiivka, παρά την ουκρανική επιβεβαίωση των απελπισμένων προσπαθειών να την κρατήσει, φαίνεται ότι είναι γραφτό να πέσει υπό ρωσικό έλεγχο. Μέρα με τη μέρα, η Ρωσία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στους στόχους της, ενώ το Κίεβο παραπαίει και αγωνίζεται να συγκρατήσει την παλίρροια. Ο κάποτε προκλητικός βρυχηθμός της ουκρανικής αντίστασης έχει μετατραπεί σε κλαψούρισμα, καθώς η νίκη της Ρωσίας έρχεται όλο και πιο κοντά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail