Η Ρωσία θα απαντήσει εάν οι αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ χρησιμοποιηθούν για ουκρανικά αεροσκάφη

pixabay / wietzenu
Freepen.gr - Η Ρωσία θα καταφύγει σε μέτρα αντίδρασης, εάν το Κίεβο χρησιμοποιήσει αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ για εξόδους αεροσκαφών δυτικής κατασκευής, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, δηλώνει ο Κωνσταντίν Γκαβρίλοφ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες για την στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών στη Βιέννη.

"Ήδη ακούμε σχόλια ότι, εν μέσω της σημαντικής καταστροφής της υποδομής των αεροδρομίων της Ουκρανίας, τα αεροσκάφη F-16 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ενδέχεται να εκτελούν τις αποστολές τους από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία", δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Μόσχα θα το θεωρήσει αυτό ως συμμετοχή των χωρών αυτών στη σύγκρουση και θα αναγκάσει τη Ρωσία να καταφύγει σε "μέτρα αντίδρασης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail