Οι ΗΠΑ τριπλασίασαν τις αγορές ουρανίου από τη Ρωσία

RIA Novosti / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Τον Οκτώβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες τριπλασίασαν τις αγορές ρωσικού ουρανίου σε 43,25 τόνους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti που βασίζονται σε αμερικανικά στατιστικά στοιχεία.

Τέτοιοι όγκοι πόρων κόστισαν στις Πολιτείες 62,8 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αμερικανική αγορά από τον Ιούνιο του 2023 και η Ρωσία αποδείχθηκε ότι ήταν ο δεύτερος κύριος προμηθευτής αυτού του καυσίμου στη χώρα.

Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν σχεδόν 176 τόνους ουρανίου για 300 εκατομμύρια δολάρια και ο κύριος προμηθευτής ήταν η Βρετανία, η οποία πούλησε 98,3 τόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο για 177,4 εκατομμύρια δολάρια, αν και δεν υπήρχαν καθόλου προμήθειες τον προηγούμενο μήνα. 

Οι αμερικανικές εταιρείες ξεκίνησαν επίσης τις εισαγωγές ουρανίου από την Κίνα μετά από επτάμηνη παύση, αγοράζοντας 25,4 τόνους κινεζικού καυσίμου για 43,4 εκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail