Ο αμερικανοκεντρικός κόσμος τελειώνει - Κρεμλίνο

pixabay / Mediamodifier
Freepen.gr - Ο αμερικανοκεντρικός κόσμος φτάνει στο τέλος του, δίνοντας τη θέση του σε μια νέα περίοδο ποικιλομορφίας στην οικονομία και σε άλλους τομείς των διεθνών σχέσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές την Κυριακή, με αφορμή άρθρο των Financial Times, στο οποίο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους ενεργειακούς πόρους Τζέφρι Πάιατ αποκάλυψε ότι η Ουάσινγκτον στοχεύει να μειώσει τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο μισό μέχρι το 2030. Ο Πάιατ, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του 2014, δήλωσε επίσης πως οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας θα παραμείνουν σε ισχύ "για τα επόμενα χρόνια" - όσο συνεχίζει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε πως οι περιορισμοί από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους της δεν είναι κρίσιμοι για τη Ρωσία, καθώς έχει πολλούς άλλους εμπορικούς εταίρους στη διεθνή σκηνή. Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "οι ΗΠΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη, αλλά δεν είναι η μόνη οικονομία στον κόσμο. Η Κίνα βρίσκεται στα χνάρια των ΗΠΑ. Υπάρχουν επίσης αναπτυσσόμενες οικονομίες με τις δικές τους ανάγκες για ενεργειακούς πόρους".
 
"Ο κόσμος είναι πολύ πιο ποικιλόμορφος από τις ΗΠΑ. Και ως εκ τούτου, ο αμερικανοκεντρικός κόσμος φτάνει στο τέλος του και αρχίζει μια περίοδος ποικιλομορφίας, μεταξύ άλλων και στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις", τόνισε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι ρωσικές αρχές δεν αμφέβαλλαν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα παραμείνουν "για τα επόμενα χρόνια", ακόμη και πριν από τη δήλωση του Πάιατ. Η Μόσχα λαμβάνει υπόψη της αυτή την πραγματικότητα κατά τον σχεδιασμό της πολιτικής της, είπε, προσθέτοντας πως "δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να ασκούν πιέσεις στη Ρωσία".

Ο εκπρόσωπος εκτίμησε πως ως αποτέλεσμα αυτών των "παράνομων" προσπαθειών, οι Αμερικανοί θα θέσουν υπό πίεση ολόκληρο το σύστημα των παγκόσμιων εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, "καταστρέφοντας ουσιαστικά την υπάρχουσα μορφή αυτών των σχέσεων". 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail