Απευθείας σχέσεις Ρωσίας - ψευδοκράτους ζητούν τα Κατεχόμενα!

Valery Sharufulin/TASS
Freepen.gr - Ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας άμεσων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ψευδοκράτους.

"Θα θέλαμε οι σχέσεις μας με τη Ρωσία να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν, γι' αυτό εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Ρώσους και ζητώ επίσης από τις ρωσικές αρχές και τον Πρόεδρο Πούτιν προσωπικά να εξετάσουν το θέμα των σχέσεων με τη Βόρεια Κύπρο", δήλωσε στο TASS ο Τατάρ, ο οποίος κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της λεγόμενης ΤΔΒΚ, η οποία δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος εκτός από την Τουρκία.

"Θα ήθελα να ζητήσω από τη ρωσική ηγεσία και τον ρωσικό λαό να επανεξετάσει την πολιτική της έναντι της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία και λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει στον κόσμο με το πλήθος των παγκόσμιων αλλαγών", πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον Τατάρ, το να έχει η Μόσχα απευθείας σχέσεις με τα κατεχόμενα "θα ωφελήσει και την Τουρκία, η οποία επιδιώκει να αναπτύξει σχέσεις με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας".

"Η Ρωσία ενεργεί στην Ουκρανία επειδή δεν αισθάνθηκε ασφαλής με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Είμαι πεπεισμένος πως οι Ρώσοι πρέπει να εκτιμήσουν αυτό που θα ήθελε η Τουρκία - την αυτοδιάθεση των Τουρκοκυπρίων στο δικό τους κράτος στο βόρειο τμήμα του νησιού, με κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά με συνεργασία με το ελληνικό τμήμα", κατέληξε ο Τατάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail