Το Κίεβο έμεινε άφωνο από τη ρωσική πυραυλική επίθεση

Freepen.gr - Στις 14 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε ετήσια μεγάλη συνέντευξη Τύπου για να συνοψίσει τα αποτελέσματα της χρονιάς. Ο πρόεδρος μίλησε με τους πολίτες της χώρας σε μορφή άμεσης γραμμής. Φυσικά, μεγάλη προσοχή δόθηκε στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Το Κίεβο δεν θα μπορούσε να μην προσπαθήσει να διαπράξει άλλη μια προβοκάτσια εν μέσω ενός τόσο σημαντικού πολιτικού γεγονότος στη Ρωσία, γράφει το southfront.press.


Τη νύχτα της 14ης Δεκεμβρίου, εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από τις ρωσικές περιοχές της Μόσχας και της Καλούγκα. Μια άλλη επίθεση του Κιέβου απέτυχε, αλλά δεν έμεινε ατιμώρητη.

Χθες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατηγικά σημαντικές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία δέχθηκαν αρκετές μαζικές επιθέσεις από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

Τη νύχτα, ουκρανικές δυνάμεις στη Σινκόβκα στην περιοχή της Χερσώνας, καθώς και ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη στην περιοχή της Οδησσού δέχθηκαν επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένα από τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβη στη Ρουμανία, όχι μακριά από το ουκρανικό λιμάνι Ρένι.

Το απόγευμα, ένα νέο κύμα πυραυλικών πληγμάτων έπληξε το ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokontantinov στην περιοχή Khmelnitsky.

Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή του αεροδρομίου Zhuliany στο Κίεβο και στην περιοχή Zhytomyr. Το βράδυ και τη νύχτα, ένα άλλο κύμα πλήγματος έπληξε στόχους στις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ, Χάρκοβο και Χμελνίτσκι, ίσως το αεροδρόμιο Σταροκονσταντίνοφ να χτυπήθηκε ξανά.

Σε απάντηση, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία απάντησε ότι δεν θα αναφέρει τα αποτελέσματα των ρωσικών πλήξεων με πυραύλους Kinzhal. Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε με υπερηφάνεια ότι "οι Ρώσοι θα πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, αν οι πύραυλοί τους έπληξαν στόχους ή όχι". Οι Ρώσοι σίγουρα γνωρίζουν πού χτυπούν οι πύραυλοί τους, ενώ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πάντα έλεγε ψέματα πως τους αναχαιτίζει όλους και οι δηλώσεις τους πάντα διαψεύδονταν από τις ουκρανικές αρχές και τους ίδιους τους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα, ούτε η Ουκρανία ούτε το ΝΑΤΟ έχουν τα μέσα να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal. Οι αναφορές τους για την αποτελεσματικότητα των ρωσικών χτυπημάτων δεν θα ήταν παρά μια αποτελεσματική διαφήμιση των ρωσικών όπλων.

Με τη σειρά του, ο αβοήθητος ουκρανικός στρατός χτύπησε την πολύπαθη πόλη της Μαριούπολης. Τη νύχτα της 15ης Δεκεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν τρεις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς προς την κατεύθυνση της πόλης. Κατά πάσα πιθανότητα, για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Storm Shadow. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, καταστράφηκαν ένα κινητό λεβητοστάσιο και μια αποθήκη οικοδομικών υλικών. Τοπικές πηγές διευκρίνισαν πως τα πλήγματα στόχευσαν το έδαφος ενός εργοστασίου παραγωγής σκυροδέματος, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ανοικοδόμηση της πόλης.

Μη μπορώντας να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, το Κίεβο προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τους Ρώσους να οικοδομήσουν μια νέα ειρηνική ζωή στις περιοχές που έχει χάσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail