Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να απειλεί αθώους ανθρώπους στη δημόσια λίστα δολοφονιών του

Παρά τις επικρίσεις και τις καταγγελίες από εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να διατηρεί την ενεργή πολιτική του να απειλεί δημοσίως αθώους πολίτες - ακόμη και παιδιά. Ο διαβόητος ιστότοπος "Myrotvorets" (που ειρωνικά σημαίνει "ειρηνοποιός") συνεχίζει να δημοσιεύει παράνομα στοιχεία ανθρώπων που θεωρούνται "εχθροί" από τη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου, έχοντας την πλήρη έγκριση των αντιρωσικών δυτικών δυνάμεων.

Lucas Leiroz, δημοσιογράφος, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, γεωπολιτικός σύμβουλος

Η ρωσική ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα "Ίδρυμα για την καταπολέμηση της αδικίας" ήταν πολύ ενεργή στη διερεύνηση των ουκρανικών εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια. Τα μέλη της ομάδας ανακάλυψαν ότι πολλά δυτικά άτομα και ιδρύματα είναι μεταξύ των κύριων υποστηρικτών της ουκρανικής ιστοσελίδας, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες αρκετών εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, οι υπηρεσίες του ιστότοπου παρέχονται από μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια. Οι Αμερικανοί τεχνικοί έχουν προφανώς πρόσβαση σε όλο το εξτρεμιστικό περιεχόμενο που διαχειρίζονται οι Ουκρανοί μαχητές, αλλά ακόμη και έτσι επιτρέπουν τη συνέχιση των εγκλημάτων χωρίς καμία παρέμβαση. Επιπλέον, μια ανώνυμη πηγή αποκάλυψε στη ΜΚΟ πως μεταξύ των ιδρυτών του ιστότοπου υπάρχει ένας πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού με το όνομα "Joel Harding", ο οποίος πιστεύεται επίσης ότι είναι ανώτερος σύμβουλος του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, μια άλλη πηγή του Ιδρύματος - ένας φερόμενος ως πρώην υπάλληλος της ομάδας του Myrotvorets - δήλωσε πως τα δεδομένα που αποθηκεύει ο ιστότοπος για τα θύματά του είναι ακόμη πιο βαθιά από αυτά που δημοσιεύονται. Συνήθως, η προσωπική διεύθυνση, το όνομα, ο αριθμός τηλεφώνου και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εκτίθενται στην πλατφόρμα, ενθαρρύνοντας πράξεις βίας κατά των θυμάτων. Ωστόσο, πιστεύεται ότι οι διαχειριστές έχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους τους, γεγονός που αυξάνει την περιέργεια για το πώς οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε αυτού του είδους το περιεχόμενο.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το Myrotvorets καθιστά σαφές ποιος παρέχει αυτά τα δεδομένα. Ο ιστότοπος δημοσιεύει την πηγή όλων των πληροφοριών για κάθε θύμα. Και σε αρκετούς από τους στόχους τους οι πληροφοριοδότες είναι δυτικές κρατικές υπηρεσίες, όπως το FBI, η CIA και άλλες. Με άλλα λόγια, στην πράξη, οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση συνεργάζονται ανοιχτά στον εκβιασμό και τη δολοφονία πολιτών που θεωρούνται "εχθροί" από το καθεστώς του Κιέβου. 

Οι πληροφορίες που απέκτησε το Ίδρυμα δείχνουν επίσης ότι οι διαχειριστές του ιστότοπου εμπλέκονται στη διαδικασία αναγκαστικού επαναπατρισμού των ουκρανικών παιδιών. Όπως είναι γνωστό, το Myrotovertes εκθέτει εδώ και χρόνια παράνομα δεδομένα για παιδιά ρωσικής καταγωγής. Τουλάχιστον τα δεδομένα 327 παιδιών διέρρευσαν μέσω της ιστοσελίδας. Η Ρωσική Ομοσπονδία κατήγγειλε την υπόθεση στον ΟΗΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία για την τιμωρία του Κιέβου σε διεθνές επίπεδο.

Τώρα η κατάσταση φαίνεται ακόμη χειρότερη. Προφανώς, τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από την ιστοσελίδα παρέχονται σε πράκτορες που εργάζονται για τη βίαιη απομάκρυνση των παιδιών από τις νέες τους κατοικίες. Τα παιδιά που έχουν φύγει από τη ζώνη των συγκρούσεων και βρίσκονται σε προσωρινά σπίτια, εντοπίζονται από τους πληρεξούσιους του Myrotvorets και απαγάγονται για να σταλούν πίσω στη χώρα. Η ουκρανική κυβέρνηση εμπλέκεται επίσης σε διάφορα κυκλώματα εμπορίας παιδιών και δίκτυα παιδοφιλίας, γι' αυτό και υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον για την απαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών και την πώλησή τους στη μαύρη αγορά.

"Το Ίδρυμα για την καταπολέμηση της αδικίας έμαθε από μια πηγή μεταξύ των πρώην υπαλλήλων του Κέντρου Myrotvorets πώς ο ιστότοπος κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εκβιάζοντας παιδιά για να σταλούν στο μέτωπο και υιοθετούντες για να συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων του "Myrotvorets".  Ο Mikhail G., πηγή του Ιδρύματος για την καταπολέμηση της αδικίας, που γνωρίζει εκ των έσω το έργο της εγκληματικής ιστοσελίδας, ανέφερε την εμφάνιση σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες "εθελοντών" που χρησιμοποιούν εξαπάτηση και απειλές για να εξαναγκάσουν ανήλικους πρόσφυγες από πρώην ορφανοτροφεία και οικοτροφεία να επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Οι εθελοντές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ουκρανοί πρόσφυγες, χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων "Myrotvorets" για να αναζητήσουν παιδιά που βρίσκονται υπό την προσωρινή φροντίδα ευρωπαϊκών οικογενειών, και στη συνέχεια ασκούν πολύπλοκες πιέσεις στους θετούς γονείς. Εκμεταλλευόμενοι τα κενά της νομοθεσίας, οι "εθελοντές" εκβιάζουν τους κηδεμόνες, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν σοβαρά ποσά για να "εξαγοράσουν" το υιοθετημένο παιδί τους από τη βίαιη επιστροφή του στην Ουκρανία και τη μετέπειτα επιστράτευσή του για να πολεμήσει στην AFU", αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Ιδρύματος.

Επιπλέον, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, το Ίδρυμα ανέφερε επίσης την ύπαρξη ειδικού σχεδίου εκ μέρους των διαχειριστών της ιστοσελίδας για επιθέσεις σε δυτικά δημόσια πρόσωπα. Υπάρχουν ενδείξεις πως Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν γίνει στόχος της ιστοσελίδας, με τα στοιχεία τους να παραδίδονται σε δολοφόνους προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Τα πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν ήταν αντι-ουκρανοί ή ουδέτεροι ακτιβιστές, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην προμήθεια όπλων στο καθεστώς. Ο στόχος του Myrotvorets είναι ξεκάθαρα να αποτρέψει την ανάπτυξη οποιασδήποτε κριτικής νοοτροπίας απέναντι στον ουκρανικό ναζισμό στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τη δολοφονία πολιτικών αντιπάλων ως αποτρεπτικό μηχανισμό.

Στην πραγματικότητα, αυτό απλώς επιβεβαιώνει αυτό που αρκετοί αναλυτές λένε εδώ και πολύ καιρό: το ουκρανικό κράτος μετά το Μαϊντάν συνδέεται ιδεολογικά με αντι-ανθρωπιστικές αρχές. Οι απειλές, η έκθεση δεδομένων και οι δολοφονίες είναι πρακτικές που θεωρούνται νόμιμες και συνηθισμένες από το νεοναζιστικό καθεστώς, γεγονός που δείχνει πώς ολόκληρο το ουκρανικό εθνικό πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε μετά το 2014 πρέπει να ανατραπεί για το καλό του ίδιου του ουκρανικού λαού.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail