Τι σκέφτονταν οι Ρωμαίοι όταν έβλεπαν τη Ρώμη να καταρρέει;

Έχω συχνά αναρωτηθεί τι σκέφτονταν οι Ρωμαίοι πολίτες καθώς έβλεπαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να καταρρέει πολιτιστικά, πολιτικά, ηθικά και στρατιωτικά.  Ο Κικέρωνας, quaestor, praetor και σύμβουλος της Ρώμης, προσπάθησε να σώσει τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Για τις προσπάθειές του καταδιώχθηκε και δολοφονήθηκε. Καθώς ο Κικέρωνας ήταν, ίσως, ο πιο διάσημος Ρωμαίος, η δολοφονία του σταμάτησε τις προσπάθειες να αποτραπεί η διολίσθηση της Ρώμης στην τυραννία. 

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα σε όσους προσπαθούν να μας αφυπνίσουν για τον κίνδυνο που διατρέχουμε. Ο Τζούλιαν Ασάνζ, για παράδειγμα, έχει φυλακιστεί κατά παράβαση κάθε γνωστού νόμου των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια δεκαετία χωρίς καταδίκη επειδή απλώς έκανε το καθήκον του ως δημοσιογράφος και ανέφερε τα εγκλήματα των ηγετών μας, τα εγκλήματα των διεφθαρμένων αποβρασμάτων που συνεχίζουμε να επαναφέρουμε στα αξιώματα και στην εξουσία πάνω μας. Κανείς δεν έκανε τίποτα γι' αυτό, ούτε καν οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι.

Όταν η αλήθεια τιμωρείται, μια χώρα πεθαίνει.

Η Ρώμη επέζησε για αιώνες αφότου η ουσία της είχε φύγει, επειδή οι εχθροί της ήταν αδύναμοι σε σύγκριση. Η Ρώμη αυτοκαταστράφηκε. Τόσοι ή περισσότεροι Ρωμαίοι πέθαναν σε εμφύλιους πολέμους πολεμώντας ο ένας τον άλλον παρά πέθαναν αποκρούοντας βαρβαρικές επιδρομές, η ρωμαϊκή στρατιωτική ισχύς κατέληξε στην αυτοκαταστροφή.  

Οι εχθροί που δημιούργησε η Ουάσιγκτον για την Αμερική δεν είναι αδύναμοι. Η Ρωσία μόνη της, η Κίνα μόνη της, ίσως ακόμη και το Ιράν μόνο του, είναι ισάξιοι ή και παραπάνω για την Αμερική.  Και οι τρεις μαζί συνιστούν μια τεράστια υπεραπόδοση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αυξάνει τις εχθροπραξίες με αυτές τις χώρες. Η ανεμελιά της κυβέρνησής μου είναι ανυπόφορη. Τέτοια απόλυτη ηλιθιότητα.

Μόλις οι οικονομικές κυρώσεις του ηλίθιου καθεστώτος Μπάιντεν και η απώλεια του ρόλου του αποθεματικού νομίσματος των ΗΠΑ αποτελειώσουν το δολάριο, η Αμερική έχει τελειώσει. Θα γίνουμε τριτοκοσμική χώρα και ο υπόλοιπος κόσμος θα μας τιμωρήσει για τις αμαρτίες της κυβέρνησής μας.

Προσπαθήστε να το πείτε αυτό σε έναν Αμερικανό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail