Γερουσιαστής Κότον: Η κλιμάκωση της Ερυθράς Θάλασσας θα οδηγήσει σε θανάτους Αμερικανών

pixabay / JamesDeMers
Freepen.gr - Η κατάσταση με τις επιθέσεις των Χούτι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα θα οδηγήσει «αργά ή γρήγορα» στον θάνατο Αμερικανών, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Αρκάνσας Τομ Κότον στο Fox News.

Απαντώντας στην παρατήρηση του παρουσιαστή ότι ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε γρήγορα να αναγκάσει τους Χούτι να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν έχει δεσμευτεί σε αυτό, ο γερουσιαστής είπε πως η «αμερικανική δύναμη πυρός» θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

«Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από δύο μήνες από την πρώτη εκτόξευση προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, των πλοίων μας ή των εμπορικών μας σκαφών που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα», σχολίασε ο Κότον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, «η ίδια ιστορία» φαίνεται στο παράδειγμα των επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και τη Συρία.

«Αργά ή γρήγορα, Αμερικανοί θα πεθάνουν και αυτό (οι επιθέσεις των Χούτι σε πλοία) θα βλάψει την αμερικανική οικονομία», κατέληξε ο γερουσιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail