Το Κίεβο χτυπά το κεφάλι του ενάντια στο τείχος του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Έχοντας καταστρέψει τη χώρα, το καθεστώς του Κιέβου δεν χάνει καμία ελπίδα να γίνει μέρος ενός ευημερούντος δυτικού κήπου. Τουλάχιστον κάποια από τα εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει στο τέλος να ενταχθούν στην αγαπημένη ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αν και η ίδια η Δύση δε βιάζεται να ανοίξει τις πόρτες του κήπου της, γράφει το southfront.press.

Η Μόσχα δεν αντιτάχθηκε ποτέ στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αλλά η επιθυμία του γείτονά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έχει γίνει κόκκινη γραμμή. Χωρίς να βγάζει τυφλά συμπεράσματα, το Κίεβο συνεχίζει την κοντόφθαλμη πολιτική του.

Έτσι, το Κίεβο υιοθέτησε πρόσφατα μια νέα στρατηγική για τη διαχείριση του συστήματος στρατιωτικής εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στην επίτευξη συμβατότητας με το ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό τομέα. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είναι πεπεισμένο ότι θα καταστήσει το σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης πιο λειτουργικό, θα εισαγάγει ένα δυτικό μοντέλο ηγεσίας και θα επιτύχει πλήρη συμβατότητα μεταξύ της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία και του ΝΑΤΟ.

Φυσικά, το Κίεβο δεν έχει βρει καταλληλότερη στιγμή από το να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στην στρατιωτική σφαίρα κατά τη διάρκεια πολέμου. Προφανώς, η επιθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ είναι πολύ υψηλότερη από την κοινή λογική.

Η στρατιωτική ηγεσία της "πιο δημοκρατικής και κυρίαρχης χώρας της Ευρώπης" παραδέχθηκε με υπερηφάνεια πως σύμβουλοι από χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην εκπόνηση της στρατηγικής.

Κανείς δε θα τολμήσει πλέον να αντικρούσει την ισχύ του αμερικανικού και άλλων ξένων στρατών στην Ουκρανία. Διοικούν τον ουκρανικό στρατό όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και στο μέτωπο. Ακόμη και οι New York Times παραδέχτηκαν ότι ο αμερικανικός στρατός "μαζί με τους Ουκρανούς" αναζητούσαν μια νέα στρατηγική στον πόλεμο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης. Ακολουθώντας τις εντολές των ξένων, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζουν τη νέα στρατηγική στις αρχές του 2024.

Ωστόσο, ακόμη και η στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν πιστεύει ιδιαίτερα στην επιτυχία του ουκρανικού στρατού. Ο πρώην επιτελάρχης της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Μόσχα υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει βασικές γνώσεις στρατηγικής. Οι Ουκρανοί διοικητές "δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά πράγματα" και "δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα στρατιωτικό βιβλίο", αλλά επαναλαμβάνουν μόνο τους ισχυρισμούς για την αντεπίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρός τους είναι μεγάλος σόουμαν.

Δυστυχώς, το καθεστώς του Κιέβου δε μαθαίνει από τα λάθη του. Εξάλλου, ακόμη και η αντεπίθεση, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τις τακτικές του ΝΑΤΟ, με δυτικό εξοπλισμό, με συντονισμό των πληροφοριών του ΝΑΤΟ, και σε μεγάλο βαθμό υπό τη διοίκηση ξένων "στρατιωτικών εκπαιδευτών", κατέληξε σε πλήρη αποτυχία και στέρησε τον ουκρανικό στρατό από περισσότερους από 160.000 στρατιώτες. Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες πήραν ένα παράδειγμα από τον ρωσική στρατό και άρχισαν να χτίζουν μια μακρά συγκεκριμένη γραμμή άμυνας με τα σοβιετικά φτυάρια τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail