Η μεγαλύτερη απότομη αύξηση της έλλειψης στέγης που έχει καταγραφεί ποτέ είναι σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ βυθίζεται σε μια άβυσσο πόνου και βασάνων

Pixabay
Τουλάχιστον τα πράγματα είναι ακόμα καλά για όσους βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Αλλά για όλους τους άλλους, οι οικονομικές συνθήκες έχουν ήδη γίνει πολύ οδυνηρές. Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών έχει λιγότερα χρήματα από ό,τι πριν από την πανδημία, και χάρη στον έντονο πληθωρισμό το βιοτικό μας επίπεδο κατεβαίνει σταθερά. Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της «της μεγαλύτερης διόρθωσης ακίνητης περιουσίας» στην ιστορία μας και 1 στα πέντε παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αρκετό φαγητό για να φάει
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Με κάθε μέρα που περνά, περισσότερα μέλη της μεσαίας τάξης εντάσσονται στις τάξεις των φτωχών, και περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι βρίσκονται να εκδιώκονται στους δρόμους. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, νέοι αριθμοί δείχνουν ότι ο αριθμός των αστέγων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει φτάσει σε ένα ολοκαίνουργιο ρεκόρ:

Ο αριθμός των αστέγων στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί, φθάνοντας σε περισσότερους από 653,000 ανθρώπους στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς οι δαπάνες για την πανδημία Covid-19 εξασθένησαν, δείχνουν νέα ομοσπονδιακά στοιχεία.

Η αύξηση αντανακλά μια σύγκρουση παραγόντων: αύξηση του κόστους στέγασης. περιορισμένες οικονομικές μονάδες στέγασης· η επιδημία οπιοειδών· και η λήξη της βοήθειας της εποχής της πανδημίας που είχε βοηθήσει να κρατηθούν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Εκτός από το ότι υπάρχουν περισσότεροι άστεγοι σε αυτή τη χώρα από ποτέ, επιπλέον άνθρωποι γίνονται άστεγοι με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί:

Η έλλειψη στέγης αυξήθηκε κατά περισσότερο από 12% φέτος, φτάνοντας τα 653.104 άτομα. Οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν την πιο απότομη αύξηση και το μεγαλύτερο μη στεγασμένο πληθυσμό από τότε που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να καταγράφει τα σύνολα το 2007, δήλωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Πέρυσι, τα ομοσπονδιακά στοιχεία έδειξαν πως 582.462 άνθρωποι βίωσαν την έλλειψη στέγης.

Κυριολεκτικά δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια άνοδο των αστέγων.

Αναφέρεται ότι πριν από αυτούς τους νέους αριθμούς "η προηγούμενη μεγαλύτερη αύξηση ήταν μια απότομη αύξηση 2,7 τοις εκατό που καταγράφηκε το 2019".

Απλά σκεφτείτε το για μια στιγμή.

Σε κανένα σημείο της «Μεγάλης Ύφεσης» δεν είδαμε τέτοια αύξηση των αστέγων.

Ουσιαστικά οι πύλες έχουν ανοίξει και ένα απολύτως τεράστιο τσουνάμι αστέγων έχει ξεκινήσει.
 
Δυστυχώς, ορισμένες ομάδες χτυπούνται πολύ περισσότερο από άλλες:
 
> Οι μαύροι αποτελούσαν το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ το 2023, αλλά αποτελούσαν το 21% του πληθυσμού των ΗΠΑ που ζουν στη φτώχεια, το 37% όλων των ανθρώπων που βιώνουν έλλειψη στέγης και το 50% των αστέγων σε οικογένειες με παιδιά.
> Οι Ασιάτες και οι Ασιάτες Αμερικανοί είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των αστέγων, αύξηση 40% από το 2022, σε σύνολο 11.574.
> Οι Ισπανοί και οι Λατίνοι είδαν τη μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση, αύξηση 28% από το 2022 σε 179.336 το 2023.

Και παρακαλούμε να έχετε κατά νου πως αυτά είναι αυτά που μπορούν πραγματικά να μετρήσουν.

Πόσοι ακόμη άστεγοι Αμερικανοί υπάρχουν εκεί έξω που δεν μπορούν να βρεθούν ή που δε θέλουν να βρεθούν;

Φυσικά, πολλοί από εσάς δε χρειάζεται να σας πω πως έχουμε μια κρίση αστέγων στην Αμερική.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το δείτε είναι να βγείτε έξω από την εξώπορτά σας.

Στο Σαν Φρανσίσκο, οι κάτοικοι πρέπει να κάνουν «The Poopie Dance» καθώς πηγαίνουν στη δουλειά επειδή πολλοί άστεγοι χρησιμοποιούν τους δρόμους ως μια τουαλέτα:

Το αποκαλούν «The Poopie Dance» και οι Σαν Φρανσισκανοί πρέπει να το μάθουν – και μάλιστα γρήγορα.

Περιλαμβάνει να κοιτάτε συνεχώς ευθεία για να βρείτε μια καθαρή γραμμή μεταξύ του σημείου που βρίσκεστε στο δρόμο και του σημείου που θέλετε να πάτε.

Δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα σε μέρη του Bay City, καθώς ο αυξανόμενος πληθυσμός αστέγων έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τους διάσημους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο ως μια γιγάντια υπαίθρια τουαλέτα.

Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό;

Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την κρίση, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους είναι το γεγονός πως η στέγαση στις Η.Π.Α. είναι πλέον πιο απρόσιτη από ό,τι ήταν ποτέ πριν:

Το υψηλό κόστος στέγασης εξακολουθεί να αποτελεί οικονομικό παράγοντα πίεσης για τους φτωχότερους Αμερικανούς. Τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ επιβαρύνονται με το ενοίκιο, σύμφωνα με το HUD, που σημαίνει ότι ξοδεύουν περισσότερο από το 30% ή ακόμα και πάνω από το 50% του εισοδήματός τους στο ενοίκιο.

Φυσικά σχεδόν τα πάντα είναι λιγότερο προσιτά αυτές τις μέρες.

Για παράδειγμα, απλώς δείτε τι θα σας κοστίσει ένα νέο Ford F-150 αυτές τις μέρες:

Για το F-150 XLT του 2024, στη διαμόρφωση με δίθυρη κίνηση στους πίσω τροχούς βάσης-τα πάντα, το MSRP πριν από τις «χρεώσεις προορισμού και παράδοσης» είναι 47.620 $ ανά ιστότοπο της Ford σήμερα. Οι «χρεώσεις προορισμού και παράδοσης» των 1.995 $ δίνουν στο φορτηγό συνολικό MSRP 49.615 $.

Η μέση τιμή συναλλαγής για όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται είναι περίπου 46.000 $, σύμφωνα με την J.D. Power. Μια πλήρως εξοπλισμένη καμπίνα πληρώματος 4×4 σειράς F υψηλής ποιότητας μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερα από 100.000 $.

Ωχ!

Ένα νέο φορτηγό είναι απρόσιτο για τους περισσότερους Αμερικανούς σε αυτό το σημείο.

Και στην πραγματικότητα ο "τρόπος ζωής της μεσαίας τάξης" είναι απρόσιτος για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτήν την στιγμή.

Οι αριθμοί που μας δίνει η κυβέρνηση λένε ότι δεν βρισκόμαστε επίσημα σε ύφεση αυτήν την στιγμή, αλλά για τους περισσότερους από εμάς σίγουρα φαίνεται σαν να έχει ήδη ξεκινήσει μια ύφεση:

Αυτό σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Bankrate, η οποία διαπίστωσε πως το 59% των ενηλίκων των ΗΠΑ αισθάνεται ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, που ορίζεται από δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης.

Ανεξάρτητα από το εισόδημα, τα νοικοκυριά δήλωσαν ότι αισθάνονται την πίεση περίπου στο ίδιο ποσό. Το 60% των ερωτηθέντων στα νοικοκυριά με το χαμηλότερο εισόδημα, που βγάζουν κάτω από 50.000 δολάρια το χρόνο, είπε ότι η οικονομία αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε ύφεση. Από τα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα που κερδίζουν περισσότερα από 100.000 $ ετησίως, το 61% συμφώνησε.

Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν το 2024 και μετά.

Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί η αλήθεια είναι πως θα χειροτερέψουν.

Η οικονομία των ΗΠΑ βυθίζεται πραγματικά σε μια άβυσσο, και τόσος πόνος και βάσανα είναι μπροστά.

Έτσι, αν έχετε ένα ζεστό σπίτι για να κοιμηθείτε απόψε, να είστε ευγνώμονες, γιατί υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι που δεν το κάνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail