Το ΝΑΤΟ φοβάται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία λόγω του κινδύνου μεγάλων απωλειών

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν αναπτύσσει χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία από φόβο για τεράστιες απώλειες στις μάχες εναντίον του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος της CIA Larry Johnson σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Stephen Gardner.

"Η Ουκρανία έχασε, αποφασιστικά, και με ό,τι μπορούσε να της προσφέρει το ΝΑΤΟ εκτός από στρατεύματα. Και το ΝΑΤΟ δεν μπορούσε να στείλει στρατεύματα για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους ήταν πως η κινητοποίηση θα έπαιρνε πολύ καιρό, αλλά επιπλέον, μόλις βρίσκονταν στο πεδίο της μάχης θα καταστρέφονταν, και μάλιστα σε τεράστιους αριθμούς, και κανείς στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τέτοιες απώλειες", υποστήριξε ο ειδικός.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε επίσης ότι οι δυτικές χώρες υποτιμούν την αποφασιστικότητα των Ρώσων να υπερασπιστούν τη χώρα τους έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του ΝΑΤΟ να κάνει το ίδιο με τα σύνορά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail