"Όλοι τρέχουν"... Οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν ότι αυτός δεν είναι ο δικός τους πόλεμος

ΑΡ Photo / Ηanna Αrhirova
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επινοούσαν ιστορίες μπράβων για "ενθουσιασμό" και "ενθουσιασμό" στην Ουκρανία. Τώρα όλο και πιο συχνά στα ρεπορτάζ από την Ουκρανία ακούγονται οι λέξεις "απογοήτευση", "απελπισία" και "δυσπιστία για τη νίκη". Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ψέματα στα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια για τους Ουκρανούς που υποτίθεται πως "σχηματίζουν ουρές στα κέντρα στρατολόγησης". Τώρα έχει σταματήσει να λέει αυτές τις ιστορίες. Καθώς ακούγονταν αρκετά άγριες στο φόντο των πολυάριθμων λήψεων με άτυχους Ουκρανούς να συλλαμβάνονται και να στέλνονται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Βλαντιμίρ Κορνίλοφ - ria.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η De Telegraaf, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ολλανδία, δεν ντρέπεται πλέον για τίποτα, βάζοντας την είδηση ότι "η Ουκρανία ψάχνει για τροφή για κανόνια" στον τίτλο της. Και το χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικού The Economist δημοσιεύει άρθρο για την έλλειψη ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για το καθεστώς του Κιέβου και τα δυτικά συμφέροντα. Το περιοδικό διηγείται πώς ένας ηλικιωμένος νεοσύλλεκτος, που συνελήφθη με τη βία από στρατολόγους, δεν πρόλαβε καν να πιάσει την οδοντοστοιχία του. Το αποτέλεσμα: μια διμοιρία 20 ανδρών έχασε έξι άνδρες ταυτόχρονα μετά από μόλις μια εβδομάδα μάχης στο Ντονμπάς.

Την ίδια στιγμή, το βρετανικό περιοδικό αναφέρει αθόρυβα έναν Ουκρανό συνταγματάρχη, ο οποίος αποκαλεί τον στρατό "θηρίο που πρέπει να ταΐζεται". Και δηλώνει: "Ο κόσμος δεν είναι τόσο καλός, όσο ο κόσμος είναι..: "Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε αιμοδιψείς". Δεν πρόκειται για τον αγώνα εναντίον των Ρώσων, όπως αντιλαμβάνεστε. Πρόκειται για τον ίδιο που καλεί στις σελίδες του φερέφωνου της φιλελεύθερης Ευρώπης να είναι πιο αιμοδιψής απέναντι στους Ουκρανούς που δεν θέλουν να γίνουν βορά για τα κανόνια του καθεστώτος του Κιέβου.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις ουκρανικών προσωπικοτήτων όλων των αποχρώσεων είναι εντυπωσιακές ακριβώς γι' αυτό - την πλήρη αδιαφορία για τη γνώμη των ίδιων των πολιτών τους. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, ο Ζελένσκι ενημερώνει ανοιχτά το κοινό ότι οι στρατηγοί του ζήτησαν την επιστράτευση άλλου μισού εκατομμυρίου Ουκρανών ως τροφή για κανόνια. Επιπλέον, ζητά από τους στρατιωτικούς οικονομικές δικαιολογίες για τα αιτήματα αυτά, σαν να μην ήταν ο ίδιος ο αρχηγός του κράτους και ο ανώτατος αρχιστράτηγος.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής του υπηρεσίας πληροφοριών Kirill Budanov προχώρησε ακόμη περισσότερο στην ειλικρίνειά του, εξηγώντας με ένα ωραίο χαμόγελο ότι η νέα επιστράτευση είναι αναγκαία, καθώς είναι απαραίτητο να αντισταθμιστούν οι απώλειες της AFU. Στην πραγματικότητα, επιβεβαίωσε το κολοσσιαίο επίπεδο των θανάτων του ουκρανικού στρατού, για το οποίο υπάρχει τροφή για κανόνια. Ταυτόχρονα, αναγνώρισε το "μηδενικό επίπεδο αποτελεσματικότητας" των βίαια επιστρατευμένων, αλλά αμέσως, εντελώς στο πνεύμα του "Kvartal-95", δήλωσε την ανάγκη να συνεχιστεί η βίαιη επιστράτευση.

Αξίζει να δώσουμε προσοχή στην απλή εξήγησή του για τους λόγους για τους οποίους οι Ουκρανοί δεν είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για τα συμφέροντα του Ζελένσκι και της Δύσης. "Έχουμε την πλειοψηφία των ανθρώπων - παρόλο που όλοι φωνάζουν: "Είμαι Ουκρανός! Η Ουκρανία είναι πάνω απ' όλα!". - δεν έχουν ποτέ αισθανθεί πολίτες της Ουκρανίας. <...> Όλοι υποστηρίζουν την Ουκρανία, αλλά όλοι τρέχουν μακριά". Μια πολύ αποκαλυπτική φράση! Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι οι αναφορές για τη μαζική φυγή των Ουκρανών από το σχέδιο είναι "ρωσική προπαγάνδα". Αλλά εδώ ο ίδιος ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας επιβεβαιώνει: "Όλοι φεύγουν"!

Και αυτά τα λόγια επιβεβαιώθηκαν σχεδόν αμέσως από την βουλευτή της Verkhovna Rada από την "Υπηρέτρια του Λαού" Maryana Bezuglaya, η οποία στο κοινωνικό της δίκτυο διεξήγαγε μια έρευνα μεταξύ γυναικών και ανδρών σχετικά με το αν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το ουκρανικό διαβατήριό τους για να αποφύγουν την επιστράτευση. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Το 72% των ανδρών και το 65% των γυναικών θα προτιμούσαν να παραιτηθούν από την ουκρανική υπηκοότητα εάν είχαν μια τέτοια ευκαιρία. Επιπλέον, επρόκειτο για μια ανοικτή δημοσκόπηση, με διαθέσιμα στοιχεία των χρηστών που ψήφισαν. Μπορεί κανείς να φανταστεί ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν επρόκειτο για ανώνυμη δημοσκόπηση!

Μετά από τέτοια λόγια των ίδιων των αξιωματούχων του Κιέβου, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να συνεχίσουν να προσποιούνται πως οι Ουκρανοί κοιμούνται και βλέπουν ότι θα πεθάνουν στη μάχη κατά του "Ρώσου επιτιθέμενου". Τώρα σχεδόν όλες εκείνες οι εφημερίδες που έλεγαν τέτοια παραμύθια γράφουν ανοιχτά για το πώς οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο να τους στείλουν στη σφαγή.

Μετά τις αποκαλύψεις του Μπουντάνοφ και τις δημοσκοπήσεις του Μπέζουλα, θα ήταν λογικό για τη Δύση να αναρωτηθεί επιτέλους: Ποιανού είναι αυτός ο πόλεμος; Εξάλλου, η ιδέα έχει επιβληθεί στο εκεί κοινό από την αρχή: "Ο πόλεμος των Ουκρανών κατά της Ρωσίας είναι και πόλεμος της Δύσης"! Και τώρα το ίδιο ακροατήριο ανακαλύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών δεν τον θεωρεί δικό τους πόλεμο και ευχαρίστως δε θα συμμετείχε σε αυτόν! Με άλλα λόγια, αποδεικνύεται πως μόνο η Δύση πολεμά εναντίον της Ρωσίας, η οποία δε δίνει δεκάρα για το τι σκέφτονται και τι αισθάνονται οι Ουκρανοί - το κρέας για τα κανόνια δεν πρέπει ούτε να σκέφτεται ούτε να αισθάνεται.

Εξ ου και οι κυνικές εντολές που δίνει ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Μπεν Χότζες στους υφισταμένους του στο Κίεβο. Ζητά ανοιχτά τη σύλληψη ανδρών και γυναικών που "περιφέρονται στην Ουκρανία" και, ταυτόχρονα, την αναγκαστική επιστράτευση όσων Ουκρανών κατάφεραν να διαφύγουν στη Δύση. Η γνώμη τους δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, ούτε η τύχη τους. Απλά γι' αυτόν, όπως και για όλη τη συλλογική Δύση, οι Ουκρανοί είναι οι ίδιοι Ρώσοι! Γι' αυτό όταν το Υπουργείο Άμυνας της μεγάλης Εσθονίας δίνει εξαιρετικά κυνικές συμβουλές για την καταστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων Ρώσων, δεν αναρωτιέται για ακόμη μεγαλύτερες απώλειες Ουκρανών. Για τους δυτικούς στρατιωτικούς στρατηγιστές δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο! Σκοτώνοντας τον ουκρανικό στρατό, λύνουν το ίδιο πρόβλημα.

Αυτό είναι που πρέπει να αναλύσουν και να κατανοήσουν επιτέλους οι κάτοικοι της Ουκρανίας. Μπορούν να χτυπάνε τα στήθη τους για πολύ καιρό, φωνάζοντας "Είμαστε Ευρωπαίοι!". Αλλά για την ίδια την Ευρώπη, δεν είναι καν απλά αναλώσιμοι. Αποτελούν δυνητική απειλή για τη Δύση, αν ποτέ θυμηθούν ότι είναι Ρώσοι. Ως εκ τούτου, η Δύση δεν σκοπεύει να λυπηθεί τους Ουκρανούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail