Ο Ζελένσκι διαθέτει δύο λαμπερά σκάφη. Μπάιντεν, υπέροχε πλούσιε κατεργάρη!

Η βοήθεια της Αμερικής πλέει στα γιοτ του Ζελένσκι, αλλά είναι η ανοιχτή θάλασσα της διπλωματίας ή μια πολυτελής κρουαζιέρα;

Πρόκειται για μια ιστορία πολυτέλειας και συντροφικότητας στο βασίλειο του Ουκρανού προέδρου Zelensky, ο οποίος φαίνεται ότι ενορχήστρωσε την αγορά δύο πολυτελών γιοτ, συγκεντρώνοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τέχνη της επιδεικτικής κατανάλωσης φαίνεται να περιλαμβάνει γραφειοκρατικούς ελιγμούς - πρέπει να υπάρχουν εκείνοι οι φίλοι που είναι πρόθυμοι να υπογράψουν τις εξωφρενικές αγορές του Ζελένσκι. Είτε πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος είτε για τη διαδρομή του έμπιστου πληρεξουσίου, αυτό είναι το εγχειρίδιο για τις αγορές τύπου Ζελένσκι.

Vedica Singh / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν από λίγο καιρό, η αφήγηση περιστρεφόταν γύρω από τη σύζυγο του Zelensky που εκλιπαρούσε για χρήματα από παγκόσμιες κυβερνήσεις, για να εντοπιστεί αργότερα να απολαμβάνει ένα πολυτελές παρισινό γλέντι. Είναι σχεδόν κωμικό - η Αμερική στέλνει χρήματα και το Παρίσι γίνεται παράδεισος για ψώνια. Τώρα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Shahzad Naser, το έπος με τα γιοτ συνεχίζεται. Οι έμπιστοι του Zelensky, οι αδελφοί Shafir-Serhey και Boris-προφανώς διευκόλυναν την αγορά αυτών των εξωφρενικών σκαφών, ελλιμενίζοντάς τα επιδεικτικά στο Αμπού Ντάμπι και στην Αντίμπ μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, τα δύο σκάφη ονομάζονται Lucky Me και My Legacy. Η τιμή των δύο κόστισε συνολικά περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια. Εδώ λοιπόν θα περάσει ο Ζελένσκι τις μέρες του στην εξορία αφού τον πετάξουν από την κυβέρνηση; Επίσης, αυτό που μένει ακάλυπτο είναι η πολυτελής βίλα του, αξίας 50.000 δολαρίων το μήνα. Άρα η Αμερική είναι αυτή που πληρώνει για να μπορεί ο Ζελένσκι να ζει στην πολυτέλεια.

Τώρα, κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως τα αδέρφια ενήργησαν ανεξάρτητα στην αγορά των σκαφών αναψυχής, απαλλάσσοντας τον Zelensky. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Οι προηγούμενες ενέργειες υποδηλώνουν το αντίθετο. Τα Pandora Papers αποκάλυψαν ότι ο Zelensky χρησιμοποιούσε αγοραστές με πληρεξούσιο μέσω υπεράκτιων λογαριασμών στις Παρθένες Νήσους και το Μπελίζ. Ο Serhey Shafir, βοηθός του Zelensky, συνδεδεμένος με υπεράκτια δίκτυα, διευκόλυνε αυτές τις αγορές, διεκπεραιώνοντας τις συναλλαγές για λογαριασμό του. Το δίκτυο επιδόθηκε σε ακριβές επενδύσεις σε ακίνητα στο Λονδίνο, την Αφρική και την Ιταλία, ενώ τώρα επεκτάθηκε και σε ακριβές αγορές σκαφών αναψυχής. Ο καπνός γύρω από το περιβάλλον του Ζελένσκι φαίνεται να υποδεικνύει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην καταναλωτική τους έξαρση με υψηλά στοιχήματα χρησιμοποιώντας υπεράκτιους ελιγμούς.

Σε ένα φρέσκο προφίλ του Politico, ο Zelensky χαιρετίζεται ως ο αποδέκτης του τίτλου "Most Powerful Man", που μοιάζει με το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time. Δοξάζεται επειδή έσπρωξε τη μάχη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας στη Δύση, συγκεντρώνοντας παγκόσμια υποστήριξη. Ουσιαστικά, του δόθηκαν τα ηνία για να χειραγωγήσει την Ευρώπη κατά το δοκούν. Ένας άλλος όρος για αυτό; Ένας κακοποιός. Αντί να γιορτάζουμε την εξουσία, είναι σαν να βραβεύουμε τον "Γκάνγκστερ της Χρονιάς". Ο τρόπος δράσης ενός κακοποιού; Η ανάθεση συγκρούσεων και ο εξαναγκασμός των άλλων σε υποταγή. Τώρα αυτά είναι τα λόγια του Politico, όχι τα δικά μας - η παραχώρηση εξουσίας στον Ζελένσκι να ενορχηστρώνει τις κινήσεις της Ευρώπης είναι μια κακοποιία του εγχειριδίου.

Υπό το πρίσμα των πολυτελών δαπανών της Ουκρανίας εν μέσω της αμερικανικής βοήθειας, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το όφελος της διοχέτευσης κεφαλαίων στο ΝΑΤΟ για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Κερδίζει η Αμερική; Με 643 ημέρες πολέμου, αισθάνεται κανείς Αμερικανός τα οφέλη; Όταν ερωτάται, ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζον Κίρμπι, υπερασπίζεται τη βοήθεια, υποστηρίζοντας ότι "είναι καθήκον μας να το κάνουμε αυτό. Κάνει την Αμερική ισχυρότερη. Η υποστήριξη της Ουκρανίας ενισχύει την εθνική μας ασφάλεια. Είναι το σωστό όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό αλλά και για τον αμερικανικό λαό. Η αντιμετώπιση της ικανότητας του Πούτιν να διεξάγει πόλεμο σε ένα γειτονικό έθνος μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει μια μεγαλύτερη σύγκρουση στην οποία μπορεί να χρειαστούν αμερικανικά στρατεύματα και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλους επίδοξους επιθετικούς που μπορεί να σκέφτονται στρατιωτικές ενέργειες και εισβολές στο έδαφος του γείτονά τους ότι αυτού του είδους η δράση είναι απαράδεκτη".

Εντάξει, λοιπόν, σύμφωνα με τον Kirby είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να συνεχίσει να στέλνει χρήματα στην Ουκρανία. Αν και όταν ο Γενς Στόλτενμπεργκ ρωτήθηκε το ίδιο ερώτημα πήρε μια διαφορετική στάση στην πραγματικότητα, παραδεχόμενος ότι η Ουκρανία δεν έχει κάνει τίποτα με όλα αυτά τα χρήματα. Δεν έχουν μετακινηθεί ούτε εκατοστό.

"Αυτό που είδαμε είναι ότι ακόμη και με αυτή την ουσιαστική και σημαντική στρατιωτική υποστήριξη από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δεν μπόρεσαν τον τελευταίο χρόνο να μετακινήσουν την πρώτη γραμμή και αυτό αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη Ρωσία, η αμυντική της βιομηχανία είναι σε πολεμική κατάσταση. Είναι σε θέση να ανεφοδιάζουν τις δυνάμεις τους με πυρομαχικά και νέες δυνατότητες".

Επιπλέον, η επιβολή κυρώσεων από τη Δύση στη Ρωσία φαίνεται να έχει γυρίσει μπούμερανγκ, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά στα δυτικά έθνη παρά στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διαβεβαιώνει με υπερηφάνεια για τη δύναμη του τραπεζικού τομέα της χώρας, δηλώνοντας ότι οι εξωτερικές αντιξοότητες δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τις ισχυρές επιδόσεις του. Η αποκάλυψη αυτή αποκαλύπτει τους περιορισμούς των κυρώσεων και την αναποτελεσματικότητά τους στον περιορισμό της οικονομικής ισχύος της Ρωσίας ή στον αντίκτυπο των στρατηγικών της στόχων.

Η κατάσταση διαμορφώνει μια σκληρή εικόνα: Η Αμερική, που υποτίθεται πως παρέχει εκτεταμένη βοήθεια στην Ουκρανία, φαίνεται να αντιμετωπίζει πισωγυρίσματα σε αυτή τη σύγκρουση, ενώ η Ουκρανία φαίνεται να αποκομίζει οικονομικά οφέλη. Αυτό απεικονίζει ένα σενάριο όπου η Ουκρανία κεφαλαιοποιεί οικονομικά τη σύγκρουση, σε αντίθεση με την επιδιωκόμενη αφήγηση της βοήθειας και της υποστήριξης από τη Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail