Βουλευτής στη Γερμανία ζητά περισσότερα επιδόματα για τους αλλοδαπούς για να μη λεηλατούν παντοπωλεία

Freepen.gr - Ένας πολιτικός στη Γερμανία φάνηκε να επιδοκιμάζει τη μαζική λεηλασία ενός βαυαρικού σούπερ μάρκετ από μουσουλμάνους μετανάστες, υποστηρίζοντας πως παίρνουν πίσω μόνο ό,τι δικαιούνται και κατακεραυνώνοντας τις αρχές που δεν τους δίνουν πιο προσοδοφόρα επιδόματα που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.

Ο Ferat Koçak [πιθανώς τουρκικής καταγωγής;], μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βερολίνου για το κόμμα Die Linke, σχολίασε τις καταγγελίες ενός διευθυντή παντοπωλείου, το κατάστημα του οποίου έχει πέσει θύμα ολοένα και περισσότερων κλοπών, καθώς οι αιτούντες άσυλο βγαίνουν από το κατάστημα με σακούλες με ακριβά προϊόντα.

Σε ένα περιστατικό στο σούπερ μάρκετ Edeka στο Ρέγκενσμπουργκ αυτόν τον μήνα ένας άνδρας έφυγε με προϊόντα αξίας περίπου 140 ευρώ.

"Στην τσάντα υπήρχαν οινοπνευματώδη ποτά: βότκα και λικέρ πάλι. Είναι μουσουλμάνοι - μήπως ήθελαν να μεταπωλήσουν το αλκοόλ;", ρώτησε ο διευθυντής του καταστήματος Gatzke, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild.

"Είναι εντυπωσιακό ότι στο ένα τρίτο περίπου των περιπτώσεων, οι ύποπτοι που εντοπίστηκαν έχουν τυνησιακή υπηκοότητα", είπε, προσθέτοντας πως άλλοι δράστες είχαν συλληφθεί με χονδρικές ποσότητες ακριβών θαλασσινών.

"Τι χρειάζονται 10 τσιπούρες και τόσες γαρίδες; Κανείς δεν τα κλέβει αυτά επειδή πεινάει", πρόσθεσε ο Gatzke.

Ο διευθυντής του καταστήματος δέχθηκε έκτοτε πυρά για τις δηλώσεις του, με ορισμένους να τον κατηγορούν για ρατσισμό, ενώ ο Koçak φαίνεται να έχει ταχθεί στο πλευρό των εγκληματιών.

Υποστήριξε ότι οι μετανάστες που λεηλατούν το σούπερ μάρκετ Edeka, το όνομα του οποίου σημαίνει Συνεταιρισμός Αγορών Αποικιακών Αγαθών, απλώς "παίρνουν πίσω αυτό που δικαιούνται".

Ο πολιτικός κατηγόρησε τις αρχές ότι δεν καταβάλλουν στους μετανάστες αρκετά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται να λεηλατούν χονδρικά τσιπούρες για να επιβιώσουν.

"Ένα από τα κεντρικά προβλήματα είναι ότι οι αρχές είναι υπερφορτωμένες και πολλοί πρόσφυγες δεν λαμβάνουν ούτε αυτά που χρειάζονται για να ζήσουν", έγραψε στο X.



Σύμφωνα με τον Koçak, η λύση είναι να χορηγηθούν άμεσα στους πρόσφυγες άδειες εργασίας, ώστε να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους ανεξάρτητα". 

* Πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail