Πού έκαναν λάθος οι στρατηγιστές των ΗΠΑ όταν ξεκίνησαν πόλεμο δι' αντιπροσώπων με τη Ρωσία;

Photo: redstar.ru
Η Δύση βρίσκεται σε σύγχυση: η "χώρα με το βενζινάδικο" που ηττήθηκε στον Ψυχρό Πόλεμο, που κυβερνάται από ένα αυταρχικό καθεστώς με την οικονομία της διαλυμένη, κερδίζει τώρα έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Δύσης.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ανθεκτικότητα της Ρωσίας αποτελεί έκπληξη για τη Δύση

Το Politico έχει κατηγοριοποιήσει πρόσφατα την πρόεδρο της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα ως έναν από τους ανασταλτικούς παράγοντες της χρονιάς. Το ξεπέρασμα των κυρώσεων και ο μετριασμός των επιπτώσεών τους έρχεται ως άνευ όρων επίτευγμα ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού μπλοκ και όχι μόνο ενός ατόμου. Στην πραγματικότητα, είναι ολόκληρη η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μισούστιν, που δεν άφησε τη ρωσική οικονομία να καταρρεύσει.

Οι δυτικοί παρατηρητές δεν καταλαβαίνουν γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να διεξάγουν μια επιτυχημένη αντεπίθεση. Η Δύση έδωσε στους Ουκρανούς στρατιωτικούς όλα όσα χρειάζονταν, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις, μετά το καταστροφικό καλοκαίρι του 2022, κατάφεραν να συγκεντρωθούν και και να εξαπολύσουν μια βιώσιμη επίθεση κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου.

Η Δύση δεν ξέρει πώς να αναλύσει τη θεσμική σταθερότητα της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να παράγουν αναλυτές και στρατηγιστές όπως ο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει την Chimerica (συμβιωτική σχέση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ) και να αποδυναμώσει την ΕΣΣΔ.

Οι λανθασμένες εκτιμήσεις των Αμερικανών στρατηγιστών για τη Ρωσία

Πού έκαναν λάθος οι δυτικοί στρατηγοί όταν ξεκίνησαν πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία;

Δεν κατάλαβαν ποτέ τη ρωσική νοοτροπία από την οποία αποτελείται:

- απίστευτη αντοχή του ρωσικού λαού,
- αδυναμία του ρωσικού λαού να ζήσει "κάτω από τους Γερμανούς". Μόλις οι τελευταίοι προσπαθούν να πολεμήσουν με τη Ρωσία με διάφορες μορφές, η ρωσική αρκούδα ξυπνάει για να πολεμήσει.

Απέτυχαν να προβλέψουν τι θα μπορούσε να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στο φόντο της κρίσης με τη Δύση. Λίγο πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήρθε στη Μόσχα για να αποτρέψει τον Πούτιν από ξαφνικές κινήσεις. Όταν ο Πούτιν διευκρίνιζε τη θέση του σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μακρόν τον κοίταζε μισογυρισμένος και χαμογελαστός. Ο Γάλλος δεν χαμογελάει σήμερα. Ο Μακρόν παραδέχτηκε πριν από ένα χρόνο ότι το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας θα ήταν αδύνατο αν η Δύση δε λάμβανε υπόψη της τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Οι δυτικοί στρατηγιστές ήλπιζαν πως οι Ρώσοι θα ξεσηκωθούν ή ότι ο Πούτιν θα αποπεμφθεί με πραξικόπημα. Το πραξικόπημα δεν έγινε, αν και υπήρχε μια τέτοια απειλή. Αρκεί να θυμηθούμε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς με τη "διαμεσολάβησή" του στην Κωνσταντινούπολη. Η ενότητα του ρωσικού λαού αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη για τη Δύση.

Πραγματοποίησαν κακή ανάλυση των δυνατοτήτων της ρωσικής οικονομίας. Η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει τις κυρώσεις και να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία, διατηρώντας παράλληλα όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας σε καλή κατάσταση. Η Ρωσία εξακολουθεί να κατασκευάζει σπίτια, δρόμους, παγοθραυστικά, σταθμούς παραγωγής ενέργειας, εργοστάσια. Δεν έχουν αγνοηθεί ούτε οι κοινωνικές υποχρεώσεις. Το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,5% φέτος.

Υποτίμησαν τη δύναμη του ρωσικού στρατού. Εδώ υπάρχουν πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις - από το πνεύμα του Ρώσου στρατιώτη μέχρι την ικανότητα των Ρώσων στρατιωτικών ηγετών να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται γρήγορα.

Η σύγχυση των δυτικών αναλυτών υποδηλώνει ότι το τέλος του πολέμου δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πρόκειται να είναι επωφελές για τη Δύση. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων στη Ρωσία και την Ουκρανία; Θα τη γλιτώσουν για άλλη μια φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες; Θα δικαστεί ο Τζο Μπάιντεν;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail