Ουκρανοί στρατιώτες διατάχτηκαν σε "αποστολή αυτοκτονίας"

Μuhammed Εnes Υildirim/Αnadolu Αgency via GΕΤΤΥ Images
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί πεζοναύτες φέρονται να είναι απογοητευμένοι από τις διαταγές που τους δίνονται να εξαπολύουν το ένα κύμα μετά το άλλο αυτοκτονικών επιθέσεων στον ποταμό Δνείπερο στη νότια περιοχή της Χερσώνας, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλες απώλειες που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Οι συνθήκες είναι τόσο δύσκολες -και τόσο αντίθετες με τις αισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών ηγετών- που μισή ντουζίνα από τους άνδρες που συμμετέχουν στις μάχες κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου δέχθηκαν να διηγηθούν τις ιστορίες τους στους New York Times. "Δεν είναι καν μάχη για την επιβίωση", δήλωσε ένας από τους στρατιώτες σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο. "Είναι μια αποστολή αυτοκτονίας".

Η εφημερίδα περιέγραψε τις επιθέσεις κατά μήκος του ποταμού ως "βάναυσες και μάταιες". Τα ουκρανικά στρατεύματα χτυπιούνται στις όχθες του ποταμού ή μέσα στο νερό, πριν ακόμη φτάσουν στην άλλη πλευρά. Παρόλο που οι διοικητές αρνήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα των μέσων ενημέρωσης να επισκεφθούν στρατεύματα στην περιοχή, πλάνα από drone της περιοχής επαλήθευσαν τις μαρτυρίες των στρατιωτών που έδωσαν συνέντευξη, ανέφερε το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές μετέτρεψαν την όχθη του ποταμού σε μια "μάζα λάσπης και θρυμματισμένων δέντρων", ανέφεραν οι NYT. Ένας από τους στρατιώτες είπε πως οι νέοι στρατιώτες που φτάνουν στην ανατολική όχθη πρέπει να πατήσουν πάνω από τα πτώματα νεκρών πεζοναυτών που έχουν μπλεχτεί στη λάσπη. Κάποια από τα πτώματα έχουν μείνει εκεί για μήνες επειδή οι βομβαρδισμοί είναι πολύ έντονοι για να τα ανασύρουν.

"Οι άνθρωποι που καταλήγουν εκεί δεν είναι προετοιμασμένοι ψυχολογικά", είπε ο στρατιώτης. "Δεν καταλαβαίνουν καν πού πηγαίνουν. Δεν τους ενημερώνει η διοίκηση που τους [έστειλε] εκεί". Πρόσθεσε ότι δεν είχε δει κάτι τόσο καταστροφικό σε άλλες σφοδρές μάχες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περσινών μαχών στο Αρτιομόφσκ (που ονομάζεται Μπαχμούτ στην Ουκρανία). "Είναι τόσο σπάταλο".

Οι πεζοναύτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι μόνο αισιόδοξες αναφορές για την ουκρανική αντεπίθεση μεταδίδονται στο κοινό. Για παράδειγμα, ο Ζελένσκι υποστήριξε πως οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν εδραιώσει τις δυνάμεις τους στην αριστερή όχθη του ποταμού. "Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα παρατηρητήριο ή μια θέση παρατήρησης", δήλωσε ένας στρατιώτης. "Είναι αδύνατο να αποκτήσει κανείς προγεφύρωμα εκεί. Είναι αδύνατο να μετακινήσεις εξοπλισμό εκεί". 

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail