«Εξαιτίας των αποτυχιών του Κιέβου, η Δύση θέλει μόνο να ξοδέψει τα χρήματα των άλλων σε αυτό»

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Η Γερμανία και οι δυτικές χώρες, με φόντο τις μέτριες επιτυχίες της Ουκρανίας στο μέτωπο, είναι λιγότερο πρόθυμες να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε αυτό, έτσι σκέφτονται τη δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε στο RIA Novosti ο Artem Sokolov, ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Ινστιτούτο Διεθνείς Σπουδές στο MGIMO.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ενός συγκεκριμένου "ρωσικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος" αξίας άνω των 720 εκατομμυρίων ευρώ ως μέρος υποψιών για φερόμενη παραβίαση του εμπάργκο, κάτι που είναι αντίθετο με το νόμο για το εξωτερικό εμπόριο και τις πληρωμές. 

«Η επιθυμία της γερμανικής πλευράς να εκτοξεύσει ένα δοκιμαστικό αερόστατο για τη δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αντιστοιχεί στη γενική επιθυμία της Δύσης να χρησιμοποιήσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να υποστηρίξει το Κίεβο. Η υποστήριξή του στον ίδιο όγκο όπως πριν είναι ήδη πιο δύσκολη, καθώς υπάρχουν άλλοι στόχοι. Έχουν χρήματα, αλλά οι δόσεις που διατέθηκαν για φέτος συνεπάγονταν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο μέτωπο από αυτό που πέτυχε το Κίεβο κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση. Εξ ου και η επιθυμία να χρηματοδοτήσουν με έξοδα κάποιου άλλου», είπε ο Sokolov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail