Πούτιν: Οι ΗΠΑ ήθελαν να καταβροχθίσουν ρωσικά ιστορικά εδάφη

kremlin.ru
Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα μπορούσε να αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να "καταβροχθίσουν τα αυθεντικά ρωσικά εδάφη" στην Ουκρανία. Η Ρωσία δε θα μπορούσε απλώς να κάθεται και να το παρακολουθεί, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρει το TASS.

"Απλώς δεν μπορούσαμε να ενεργήσουμε διαφορετικά. Ή μήπως έπρεπε να τα παρατήσουμε όλα και απλά να τους βλέπουμε να μασουλούν τα πάντα; [Αυτό είναι] το αυθεντικό ρωσικό μας [έδαφος]. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό", σημείωσε ο Πούτιν.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να "αποκόψουν" την Ουκρανία από τη Ρωσία και να διαρρήξουν τις σχέσεις της Μόσχας με την Ευρώπη, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο μόνος εγγυητής της Ουκρανίας είναι η Ρωσία

Η Ρωσία είναι ο μόνος εγγυητής που διασφαλίζει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, είπε επίσης ο Πούτιν.

"Μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να είναι ο εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αν δε θέλουν, δεν χρειάζεται να το κάνουν. Η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους. Δε θα παρέμβουμε, αλλά δε θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας", είπε.

Κατά τη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία παρέδωσε τα εδάφη της και τον πληθυσμό τους στην Ουκρανία χωρίς λόγο. Η Ρωσία επένδυσε επίσης τεράστιους πόρους σε αυτές τις περιοχές. Επιπλέον, τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας ανήκαν στην Πολωνία, αλλά μεταφέρθηκαν στο Κίεβο ως αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσυραν σκόπιμα τη Ρωσία και την Ευρώπη στη σύγκρουση στην Ουκρανία και η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε ο Πούτιν.

"Σκόπιμα έσυραν εμάς και την Ευρώπη σε αυτή τη σύγκρουση. Έχουν επιτύχει τον στόχο τους σε αυτό το σημείο - έφεραν τη Ρωσία και την Ευρώπη χώρια", δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail