Το Ισραήλ θέλει να επανεγκαταστήσει Παλαιστίνιους από τη Γάζα στην Αίγυπτο με το πρόσχημα της ασφάλειας

ΑΡ Photo/Leο Cοrrea
Freepen.gr - Η ισραηλινή κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεγκαταστήσει σημαντικό αριθμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο με το πρόσχημα της διασφάλισης της ασφάλειάς τους, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ισραηλινή κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεγκαταστήσει σημαντικό αριθμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο με το πρόσχημα της διασφάλισης της ασφάλειάς τους κατά την ενεργό φάση της στρατιωτικής επιχείρησης και την ανασυγκρότηση του θύλακα μετά τη σύγκρουση» είπε πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, «στο πρώτο στάδιο, μπορούμε να μιλήσουμε για μετακίνηση τουλάχιστον 100 χιλιάδων ανθρώπων στο έδαφος ενός γειτονικού κράτους». 

"Στο μέλλον, σχεδιάζεται η απέλαση πολλών ακόμη ομάδων από τη Γάζα με αυτόν τον τρόπο. Ταυτόχρονα, η Δυτική Ιερουσαλήμ προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την επιστροφή τους", πρόσθεσε η πηγή.

Όπως σημείωσε «προκειμένου να διασφαλιστεί η συναίνεση του Καΐρου, η οποία αυτήν την στιγμή είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο σενάριο, προτίθεται να εμπλακεί η Ουάσιγκτον».

«Σε αντάλλαγμα για το πράσινο φως από την Αίγυπτο, οι Αμερικανοί λέγεται ότι δεσμεύονται να πληρώσουν για την κατασκευή και λειτουργία στρατοπέδων προσφύγων και επίσης θα παράσχουν στην Αίγυπτο ένα σημαντικό πακέτο οικονομικής βοήθειας, το οποίο είναι ένα ισχυρό επιχείρημα στο πλαίσιο της τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει αυτή η χώρα», κατέληξε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail