Οι ΗΠΑ παγιδεύονται μεταξύ των δικών τους πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες ως αποτέλεσμα της απόφασής τους να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να υποστηρίξουν τον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το southfront.press.

Στην Ουκρανία, η αποτυχία της λεγόμενης εαρινής αντεπίθεσης προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για τον πόλεμο στις ΗΠΑ, οι οποίες παρείχαν δεκάδες δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου και δεν έλαβαν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αποκάλυψε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι η Ουκρανία έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσής της τον Ιούνιο, καθώς και 16.000 μονάδες "διαφόρων όπλων". Επί του παρόντος, ο ρωσικός στρατός προελαύνει προς διάφορες κατευθύνσεις σε όλο το μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους. Αλλά μετά από αυτό, η χρηματοδότηση θα στερέψει λόγω των εμποδίων στο Κογκρέσο που έχουν καθυστερήσει το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για περισσότερη βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε πως το επόμενο πακέτο βοήθειας θα μπορούσε να είναι το τελευταίο, εκτός εάν το Κογκρέσο μπορέσει να περάσει πρόσθετη στήριξη.

Εν τω μεταξύ, η άνευ όρων πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν προς τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα είναι έτοιμη να πυροδοτήσει μια επικίνδυνη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Μετά από μια σειρά επιθέσεων των Χούθι (Ansar Allah) στην Υεμένη εναντίον πλοίων που ανήκουν στο Ισραήλ ή κατευθύνονται προς τη χώρα τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την επιχείρηση Prosperity Guardian για να "διασφαλίσουν την ασφάλεια της θαλάσσιας κυκλοφορίας" στην Ερυθρά Θάλασσα, το Bab al-Mandeb και τον Κόλπο του Άντεν.

Οι αναφορές αποκάλυψαν επίσης ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά της Υεμένης. Οι βαριά οπλισμένοι Χούθι έχουν ήδη προειδοποιήσει πως θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή ναυτική αντιπαράθεση.

Μια άλλη αντιπαράθεση θα μπορούσε να ξεσπάσει στο Λίβανο, όπου το Ισραήλ απειλεί τη Χεζμπολάχ με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Στις αρχές Δεκεμβρίου, Ισραηλινοί αξιωματούχοι απαίτησαν από την ομάδα να αποσυρθεί περισσότερο από 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, απειλώντας με χερσαία εισβολή. Η ηγεσία της Χεζμπολάχ πιθανότατα δεν θα συμμορφωθεί με αυτή την απαίτηση.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ήδη συνέπειες για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ. Περισσότερες από 115 επιθέσεις έχουν ως στόχο αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία από τον Οκτώβριο που ξέσπασε ο πόλεμος.

Η στρατηγική αποτυχία των ΗΠΑ στην Ουκρανία και η προκλητική υποστήριξή τους προς το Ισραήλ έχουν ήδη αντίκτυπο στην προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν. Ο πρόεδρος διαρρέει υποστήριξη από βασικά μπλοκ των Δημοκρατικών και ότι η νέμεσή του, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, τα πηγαίνει εκπληκτικά καλά στις δημοσκοπήσεις, ακόμη και μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων. Ωστόσο, αντί να διορθώσει την πορεία του, ο Μπάιντεν φαίνεται να διπλασιάζει τις ίδιες ριζοσπαστικές πολιτικές που ζημίωσαν την αμερικανική οικονομία καθώς και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail