Η Ουάσινγκτον δίνει το πράσινο φως για την επανέναρξη του φονικού στη Γάζα

pixabay / AMRULQAYS
Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε το Ισραήλ. Έδωσε πράσινο φως στην πρόθεση του ριζοσπαστικού καθεστώτος Netanyahoo να γενοκτονήσει περισσότερους ανθρώπους στη Γάζα.

moonofalabama.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ισραήλ συμφωνεί να προστατεύει τους αμάχους όταν ξαναρχίσει ο πόλεμος στη Γάζα, λέει ο Blinken - Washington Post

ΤΕΛ ΑΒΙΒ — Η ισραηλινή κυβέρνηση συμφώνησε να σχηματίσει ένα «σαφές σχέδιο» για την αποφυγή θανάτων αμάχων πριν από την επανέναρξη της επίθεσής της στη νότια Γάζα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ένδειξη της εντεινόμενης πίεσης των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει το Ισραήλ για να επαναβαθμονομήσει την προσέγγισή του εν μέσω ο σοβαρός ανθρωπιστικός φόρος του πολέμου.

Ο Blinken είπε να πει στο Ισραήλ να αλλάξει στρατηγική για τη νότια Γάζα, υποστηρίζοντας πως δε θα έχει μήνες για να κερδίσει τον πόλεμο - Times of Israel

Σύμφωνα με δηλώσεις που διέρρευσαν από τη σημερινή συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο Blinken είπε στο Ισραήλ ότι δεν μπορεί να επιχειρήσει στη νότια Γάζα με τον τρόπο που έκανε στο βορρά - μια υποτιθέμενη αναφορά στον σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό και την επιχείρηση συντριβής στο έδαφος — και έδειξε πως το Ισραήλ έχει εβδομάδες, όχι μήνες, για να ολοκληρώσει τη δεδηλωμένη αποστολή του για την καταστροφή της Χαμάς.

Scoop: Ο Blinken προειδοποιεί τους Ισραηλινούς αξιωματούχους η παγκόσμια πίεση θα αυξηθεί όσο συνεχίζεται ο πόλεμος - Axios

Ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων στρατηγός Χέρζι Χαλέβι είπε στον Υπουργό Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν την Πέμπτη ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του νότιου τμήματος του θύλακα, αναμένεται να διαρκέσει "περισσότερες από μερικές επιπλέον εβδομάδες", είπαν τρία άτομα με άμεση γνώση της συνάντησης.

Ο Μπλίνκεν δε ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει την επιχείρηση, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του και είπε πως όσο περισσότερο συνεχίζεται η στρατιωτική εκστρατεία υψηλής έντασης, τόσο περισσότερη διεθνής πίεση θα αυξηθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ για να τη σταματήσουν, ανέφερε μια πηγή.
...
Τι λένε: Ο Νετανιάχου είπε σε δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Μπλίνκεν ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να πετύχει τρεις στόχους: να απελευθερώσει όλους τους ομήρους μας, να εξαλείψει πλήρως τη Χαμάς και να διασφαλίσει πως δε θα υπάρξει ποτέ τέτοια απειλή πάλι από τη Γάζα.

Ο τελευταίος στόχος είναι φυσικά εφικτός μόνο εάν το Ισραήλ απομακρύνει όλους τους Παλαιστίνιους, με δολοφονίες ή αναγκαστική εθνοκάθαρση, από τη Γάζα.

Σήμερα το πρωί, λίγο μετά την αποχώρηση του Blinken, το καθεστώς Netanyahoo επανέλαβε τους βομβαρδισμούς τυχαίων ανθρώπων στη Γάζα.

Καθώς οι ΗΠΑ είναι απρόθυμες να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να εμποδίσουν το Ισραήλ να διαπράξει περαιτέρω εγκλήματα πολέμου, εναπόκειται στην αντίσταση, τη Χαμάς, τη Χιζμπουλάχ, το Μπαντρ και τους Χούθις, να συνετίσουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και όποιον τους υποστηρίζει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail