Η Ουκρανία βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση διαφόρων δυτικών πολεμικών αεροσκαφών

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Το Κίεβο βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση διαφόρων πολεμικών αεροσκαφών δυτικής κατασκευής, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής. "Εργαζόμαστε πάνω σε διάφορες πτυχές. Πρώτον, εργαζόμαστε για τις σχετικές υποδομές και τον τεχνικό εξοπλισμό, ενώ οι πιλότοι υποβάλλονται σε εκπαίδευση, καθώς και οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες. Τούτου λεχθέντος, θα παραλάβουμε τα F-16 σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε επίσης τοποθετήσει κάποιου είδους μεσοπρόθεσμες παραγγελίες για τις αμυντικές μας δυνάμεις. <...> Πρόκειται για το 2027-2030", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rada TV, όταν ρωτήθηκε αν τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα παραδοθούν στην Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους.

"Δεν συζητάμε μόνο για τα F-16. Ο κατάλογος είναι μακρύς", συνέχισε ο Ουμέροφ. "Δεν υπάρχουν όρια στη μεταφορά τεχνολογιών και στη χρήση διαφόρων πλατφορμών, συστημάτων και όπλων", είπε απαντώντας σε ερώτηση αν εκτός από τα F-16 η Ουκρανία θα πάρει και άλλα πολεμικά αεροσκάφη. Ο επικεφαλής της ουκρανικής άμυνας σημείωσε ότι το Κίεβο θα λάβει σύντομα μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα συμβεί αυτό.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι η Ουκρανία είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να της παράσχουν το σύστημα αεράμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), μαχητικά αεροσκάφη F-18 Hornet, ελικόπτερα Apache και Black Hawn, μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 Globemaster και στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Super Hercules. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, αξιωματούχοι του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας παρουσίασαν κατάλογο των εξοπλισμών που χρειάζεται η χώρα σε κλειστή συνεδρίαση συνεδρίου στην Ουάσινγκτον, στο οποίο συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail