Αυτή η χώρα πρόκειται να εξάγει για πρώτη φορά αργό πετρέλαιο

Ο Νίγηρας σκοπεύει να αρχίσει να εξάγει το πρώτο του αργό πετρέλαιο τον Ιανουάριο, δήλωσε ο στρατιωτικός ηγέτης της αφρικανικής χώρας, Αμπντουραχαμάνε Τιανί, στην κρατική τηλεόραση.

Charles Kennedy for Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το εμπορικό στάδιο των εξαγωγών αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο από το λιμάνι Κοτονού του Μπενίν, δήλωσε ο Τιανί, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο στρατηγός Abdourahamane Tiani, διοικητής της προεδρικής φρουράς του Νίγηρα, διορίστηκε επικεφαλής του κράτους στα τέλη Ιουλίου από το κυβερνητικό συμβούλιο που συστάθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις που ανέτρεψαν τον πρόεδρο του Νίγηρα Mohammed Bazoum. Μια ομάδα στρατιωτικών διοικητών ανέτρεψε την κυβέρνηση του Νίγηρα και ο στρατός της χώρας δήλωσε την υποστήριξή του στο πραξικόπημα.  

Η δυτικοαφρικανική χώρα είναι πρώην γαλλική αποικία και σημαντικός προμηθευτής ουρανίου για τα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μετά το πραξικόπημα, υπήρξε κάποια ανησυχία σχετικά με τις παραδόσεις ουρανίου στην ΕΕ, αλλά, σύμφωνα με την Ευρατόμ, δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τον εφοδιασμό ακόμη και αν ο Νίγηρας σταματούσε τις εξαγωγές του αγαθού, ανέφερε τότε το Reuters.

Ο Νίγηρας επιδιώκει τώρα να εξάγει τα πρώτα βαρέλια αργού πετρελαίου μέσω ενός νέου έργου αγωγού. Ο αγωγός εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου και συνδέει την πετρελαιοπηγή Agadem στον Νίγηρα με το λιμάνι του Κοτονού στο Μπενίν.

Επί του παρόντος, οι δεξαμενές αποθήκευσης στο Κοτονού γεμίζουν και η πλήρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ηγέτη του Νίγηρα. Μετά από αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει το στάδιο της εμπορικής αξιοποίησης, πρόσθεσε ο Τιανί.

Ο Νίγηρας θέλει να επικεντρωθεί στη διύλιση αργού πετρελαίου στο εσωτερικό της χώρας για την τοπική αγορά, δήλωσε ο ηγέτης.
"Η επιθυμία μας δεν είναι να εμπορευτούμε το αργό πετρέλαιο. Θέλουμε να προχωρήσουμε προς ένα διυλιστήριο που θα επεξεργάζεται νιγηριανό αργό στο έδαφος του Νίγηρα", ανέφερε ο Τιανί σύμφωνα με το Reuters.

Επί του παρόντος, ο Νίγηρας διαθέτει ένα μικρό διυλιστήριο δυναμικότητας 20.000 βαρελιών ημερησίως (bpd), η παραγωγή του οποίου προμηθεύει κυρίως την εγχώρια αγορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail