Μαζικά ρωσικά χτυπήματα τερματίζουν μια χρονιά ουκρανικών ηττών

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός ευχόταν στους Ουκρανούς συναδέλφους του για τις γιορτές όλη τη νύχτα. Εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα δέχθηκαν τη μαζική επίθεση της Πρωτοχρονιάς. Τοπικές πηγές ανέφεραν περισσότερα από 100 χτυπήματα σε όλες σχεδόν τις περιοχές, γράφει το southfront.press.

Η σημερινή επίθεση έγινε η πιο ισχυρή των τελευταίων μηνών. Είναι συγκρίσιμη με τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Ο ουκρανικός στρατός κατήγγειλε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν διάφορα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όλους τους διαθέσιμους τύπους πυραύλων, εκτός από τους Kalibr. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτοξεύθηκαν περίπου 110 διαφορετικοί πύραυλοι.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν αποθήκες, υποδομές θαλάσσιων λιμένων, αποθήκες καυσίμων, στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια κ.λπ.

Μια σειρά εκρήξεων βροντοφώναξε στην περιοχή της Οδησσού, όπου χτυπήθηκαν το λιμάνι και θέσεις των δυνάμεων αεράμυνας στα περίχωρα.

Ένα άλλο ουκρανικό σύστημα αεράμυνας που είχε αναπτυχθεί σε κατοικημένη περιοχή βιντεοσκοπήθηκε να αποτυγχάνει και πύραυλοι έπεσαν πάνω σε πολίτες. Τουλάχιστον δύο νεκροί και 15 τραυματίες αναφέρθηκαν στην Οδησσό. Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι ρωσικές επιδρομές αποσκοπούν στην καταστροφή στρατιωτικών υποδομών και δεν στοχεύουν σε αμάχους.

Περισσότερες επιθέσεις σε κτίρια πολιτών αναφέρθηκαν στο Κίεβο και το Ντνεπροπετρόβσκ, οι οποίες ήταν επίσης αποτέλεσμα αντιεπαγγελματικής εργασίας των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας.


Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τις ζημιές σε διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αποκρύπτοντας τις πραγματικές στρατιωτικές απώλειες. Δεκάδες πλήγματα έπληξαν στόχους σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

Για παράδειγμα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον οκτώ πλήγματα στην πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή του αεροδρομίου Boryspil. Η δευτερογενής πυροδότηση επιβεβαίωσε την καταστροφή ορισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη βιομηχανική περιοχή.

Πολλοί στόχοι δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή του Λβιβ, η οποία παραμένει ο κύριος κόμβος εφοδιασμού μέσω του οποίου έρχονται στρατιωτικές προμήθειες από το ΝΑΤΟ. Ορισμένοι από τους στόχους εκεί περιελάμβαναν το διαβόητο πεδίο εκπαίδευσης Γιαβόροφσκι και στρατώνες της τοπικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, που πιθανόν φιλοξενούσαν ξένους ειδικούς.

Νέο κύμα επιθέσεων έπληξε τα αεροδρόμια Mirgorod και Starokonstantinov.

Παρά τις προσπάθειες του Ζελένσκι να κρύψει την ήττα, το έτος 2023 τελειώνει με ρωσικές νίκες. Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Μπαχμούτ και του Σολεντάρ, γεγονός που κατέστρεψε την ουκρανική άμυνα σε μεγάλο μέρος του μετώπου του Ντονμπάς. Στο τέλος του έτους, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ, πήραν τον πλήρη έλεγχο της Μαριίνκα και αλέθουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Αβντέεβκα. Η ουκρανική άμυνα κατά μήκος του νότιου μετώπου του Ντονμπάς έχει ήδη καταρρεύσει. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ρωσικές στρατηγικές νίκες, οι οποίες εμπόδισαν τον ουκρανικό στρατό να αποκτήσει οποιοδήποτε πλεονέκτημα στο μέτωπο. Ως αποτέλεσμα, η αντεπίθεση μετατράπηκε σε καταστροφή για τον ουκρανικό στρατό. Σήμερα, το Κίεβο δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να κυνηγήσει τους ανάπηρους, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους σε ένα νέο κύμα κινητοποιήσεων, προκειμένου να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail