Το Πακιστάν απελαύνει μαζικά τους παράνομους Αφγανούς μετανάστες και η Γερμανία τους δέχεται

ΑΡ Photo/Εbrahim Νοroozi
Freepen.gr - Η πρώτη πτήση 188 Αφγανών μεταναστών που εκδιώχθηκαν από το Πακιστάν επειδή ζούσαν παράνομα στη χώρα έφτασε στη Λειψία καθώς η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπόσχεται να δεχτεί ευάλωτους Αφγανούς που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους που διοικείται από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τη Zeit Online, η πτήση τσάρτερ που έφτασε στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα από το Ισλαμαμπάντ ήταν η πρώτη του είδους της από τότε που η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι υιοθετούσε ένα πρόγραμμα μαζικής απέλασης για περίπου 1,7 εκατομμύρια Αφγανούς παράνομους μετανάστες από τη χώρα, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η κίνηση ανακοινώθηκε αφού νέα στοιχεία αποκάλυψαν πως η πλειονότητα των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Πακιστάν φέτος πραγματοποιήθηκαν από Αφγανούς υπηκόους.

«Δεν υπάρχουν δύο απόψεις ότι δεχόμαστε επίθεση από το Αφγανιστάν και πως Αφγανοί υπήκοοι εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον μας. Έχουμε αποδείξεις», δήλωσε τον Οκτώβριο ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Sarfraz Bugti.

Η Γερμανία, ωστόσο, φαίνεται ότι σκοπεύει να προσφέρει ασφαλή διέλευση στην Ευρώπη για ορισμένους από αυτούς που κινδυνεύουν να απελαθούν.

Στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος εισδοχής του, το Βερολίνο εντόπισε 44.000 Αφγανούς που αντιμετωπίζουν πιθανή δίωξη από τους Ταλιμπάν, καθώς και τα επιλέξιμα μέλη της οικογένειάς τους, τα οποία θέλουν να φέρουν στη Γερμανία.

Στα τέλη Νοεμβρίου, περίπου 11.500 Αφγανοί περίμεναν ακόμη για είσοδο στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων 3.000 που ζουν επί του παρόντος στο Πακιστάν.

Η Zeit Online ανέφερε τον περασμένο μήνα πως η γερμανική πρεσβεία ετοιμαζόταν να υποδεχθεί την ομάδα που κατοικούσε αυτή τη στιγμή στο Πακιστάν, αλλά αντιμετώπισε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να τους βγάλει έξω πριν το Ισλαμαμπάντ προχωρήσει στην απέλαση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκάλυψε πως είχε θεσπίσει «προστατευτικά μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της «αποστολής λίστας ατόμων που διαμένουν στο Πακιστάν για να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία στο υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν».

Οι αριστεροί βουλευτές της Bundestag, όπως η Clara Bünger, ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επισπεύσει τη διαδικασία εισδοχής νέων αφίξεων, ακόμη και αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

«Εκτεταμένοι έλεγχοι ασφαλείας μπορούν, εάν είναι απαραίτητο, να πραγματοποιηθούν και μετά την είσοδο στη Γερμανία», είπε στην κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail