Ο Πούτιν αποκαλεί τη σύγκρουση με την Ουκρανία παρόμοια με εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αδελφών

Alexander Kazakov/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, που μοιάζει με εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αδελφών, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνδυασμένη συνέντευξη Τύπου Direct Line Q&A στο τέλος του έτους.

"Αυτό που συμβαίνει τώρα [στην Ουκρανία] είναι μια τεράστια τραγωδία, ένα είδος εμφυλίου πολέμου", είπε.

Ο Πούτιν τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. "Λοιπόν, ας πάρουμε τρία ή τέσσερα λεπτά εδώ. Άρχισε με το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014", ξεκίνησε. "Πριν από αυτό, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για δεκαετίες, δεκαετίες για να εγκαθιδρύσουμε κανονικές σχέσεις με την Ουκρανία, θέλω να το τονίσω αυτό. Ακόμη και μετά από αυτό που στην πραγματικότητα ήταν πραξικόπημα, δεν επετράπη στον [πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας] Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναλάβει τα καθήκοντά του. Κέρδισε τις εκλογές, αλλά ανακοίνωσαν έναν τρίτο γύρο. Τι άλλο είναι αυτό παρά ένα πραξικόπημα;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν τόνισε πως το σύνταγμα της Ουκρανίας "δεν προέβλεπε κανέναν τρίτο γύρο". "Πρόκειται για ένα τόσο γλοιώδες πραξικόπημα. Λοιπόν εμείς, εντάξει, <...> το αποδεχτήκαμε και εμείς. Τι συνέβη λοιπόν στη συνέχεια; Τελικά κέρδισε τις επόμενες εκλογές. Τι αποφάσισαν να κάνουν οι λεγόμενοι αντίπαλοί μας; Ένα κρατικό πραξικόπημα", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail