«Οι επιτυχίες της Ρωσίας θα αναγκάσουν τις ΗΠΑ να συνάψουν μια ειρηνευτική συμφωνία»

Freepen.gr - Εάν η κατάσταση στην Ουκρανία δεν αλλάξει προς όφελος του Κιέβου, τότε η Ουάσιγκτον δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση, αλλά θα συμφωνήσει σε ειρήνη με τη Ρωσία, δήλωσε ο Anatole Lieven, διευθυντής του προγράμματος Eurasia στο American Quincy Institute, σε άρθρο για την πύλη θεμάτων russiamatters.org.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν τελικά μια επιλογή μεταξύ μιας ειρηνευτικής συμφωνίας και της άμεσης επέμβασης από την πλευρά της Ουκρανίας, την οποία ο Τζο Μπάιντεν και οι περισσότεροι Αμερικανοί πολιτικοί σαφώς απορρίπτουν», έγραψε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Lieven, το 2024 μπορούμε να περιμένουμε «αλλαγές στη σκέψη» της αμερικανικής άρχουσας ελίτ. Τα άρθρα σχετικά με την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης δείχνουν πως η αρχή αυτής της διαδικασίας έχει ήδη γίνει, σημείωσε ο αναλυτής.

Ο πολιτικός επιστήμονας επέστησε επίσης την προσοχή στην πιθανή ενίσχυση της θέσης της πολιτικής σχολής του ρεαλισμού, η οποία αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον αρκετή δύναμη για να διατηρήσουν επιρροή σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Σύμφωνα με τον Lieven, οι ρεαλιστές είναι έτοιμοι να συνάψουν ειρήνη με τη Μόσχα προκειμένου να εστιάσουν τις προσπάθειες της Αμερικής στην καταπολέμηση της Κίνας .

"Εν τω μεταξύ, η ουκρανική άρχουσα ελίτ βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. <...>. Η κυβέρνηση τόσο συχνά και τόσο ανοιχτά διακηρύσσει το απαράδεκτο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας, <...> που τώρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμφωνήσουν στις διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail