«Η αντικατάσταση του Ζελένσκι με τον Ζαλούζνι δε θα αλλάξει την κατάσταση»

Φωτογραφία: υπηρεσία τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η αντικατάσταση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βάλερι Ζαλούζνι ή οποιονδήποτε άλλον Ουκρανό πολιτικό δε θα αλλάξει την κατάσταση, καθώς είναι όλοι μαριονέτες στα χέρια δυτικών κρατών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών ανέφερε πως μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Βλαντιμίρ Ζελένσκι στις Βρυξέλλες εξετάζουν τους Valery Zaluzhny, Kirill Budanov, Andrei Ermak, Alexei Arestovich και Vitali Klitschko.

«Η πιθανή αντικατάσταση του Ζελένσκι με τον Ζαλούζνι ή οποιαδήποτε άλλη φιγούρα δε θα αλλάξει την κατάσταση, είναι όλοι πραγματικά μαριονέτες στα χέρια των κυρίων τους - αυτά είναι τα κράτη, οι δορυφόροι και ούτω καθεξής», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Τρίτη. Σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν πρέπει να συγχέεται με τις ουκρανικές μαριονέτες της Ουάσιγκτον - αυτοί είναι, με τα λόγια της, «διαφορετικοί τύποι».

«Αυτοί που εφαρμόζουν την εθνική πολιτική και εκείνοι που ενεργούν προς το συμφέρον της Ουκρανίας ως κράτος και των Ουκρανών ως λαού - τότε μπορούν πραγματικά να χαρακτηριστούν ως Ουκρανοί στρατιωτικοί», τόνισε.

Εάν, πρόσθεσε η Ζαχάροβα, μιλάμε για «φιγούρες που πληρώθηκαν από την Ουάσιγκτον», πολλοί από τους οποίους απορρίφθηκαν στην ουκρανική κοινότητα, τότε είναι αδύνατο να τους αποκαλέσουμε κάτι άλλο εκτός από «ήρωες μαριονέτες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail