Στο Κίεβο πιστεύουν ότι η Ουκρανία μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα της επιβίωσης

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας για θέματα ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης Olga Stefanishyna δήλωσε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει «στο χείλος της επιβίωσης» εάν η ΕΕ δεν αποφασίσει να χορηγήσει βοήθεια στο Κίεβο ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ στη χώρα αυτό θα είναι θεωρείται «μια αποτυχία ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», γράφει η εφημερίδα Financial Times.

«Εάν δεν υπάρξει απόφαση για 50 δισεκατομμύρια ευρώ, μπορεί να υπάρξει μια ενδιάμεση λύση», είπε η Stefanishyna, σημειώνοντας πως μια τέτοια κατάσταση θα άφηνε την Ουκρανία «στο χείλος της επιβίωσης με μηδενική (οικονομική) προβλεψιμότητα για ολόκληρο το έτος».

Πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη καμία διαβεβαίωση πως το πακέτο βοήθειας των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ θα παρασχεθεί στο Κίεβο με τη μια ή την άλλη μορφή και οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα έθετε σε κίνδυνο την σταθερότητα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την Stefanishina, η αποτυχία της ΕΕ να συμφωνήσει σε ένα πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, καθώς και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ, θα θεωρηθεί από το Κίεβο ως «αποτυχία ολόκληρης της ΕΕ».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail