Ο Πούτιν ανακοινώνει επερχόμενη επανάσταση στην παγκόσμια οικονομία

Фото: Сергей Савостьянов, ТАСС - Kremlin
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την πιθανότητα μιας πραγματικής επανάστασης που μπορεί να συμβεί στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα χρόνια για να μπει τέλος στο μονοπώλιο των μεγάλων δυτικών τραπεζών, γράφει η pravda.ru.

"Όπως μπορούμε ήδη να δούμε, δεν βρίσκονται ήδη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ορισμένες από αυτές δεν είναι σίγουρα", δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο Russia Calling VTB Investment Forum. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιες τράπεζες εννοούσε, αναφέρει το RIA Novosti.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί διατηρούν σταθερές τις δραστηριότητές τους παρά τις κυρώσεις της Δύσης, πρόσθεσε.

Το παγκόσμιο σύστημα οικονομικών σχέσεων διέρχεται το στάδιο των θεμελιωδών και μη αναστρέψιμων αλλαγών, όταν το πολυπολικό μοντέλο αντικαθιστά την παγκοσμιοποίηση.

Οι ξένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να θέλουν να εργαστούν στη Ρωσία

Οι ξένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να θέλουν να εργαστούν στη ρωσική αγορά παρά τις πιέσεις των δυτικών χωρών. Οι ξένες επιχειρήσεις αναγκάζονται να αλλάξουν τα ονόματά τους για να μπορούν να εργάζονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε επίσης ο Πούτιν.

Μέχρι και 1.500 ξένες εταιρείες εισήλθαν στη ρωσική αγορά από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2023. Η εργασία με τη Ρωσία και απευθείας στη Ρωσία "ήταν κερδοφόρα, παραμένει κερδοφόρα τώρα και θα είναι κερδοφόρα", είπε.

"Μήπως νόμιζαν ότι όλα θα κατέρρεαν ή κάτι τέτοιο; Άλλοι ανέλαβαν και προχώρησαν", δήλωσε ο πρόεδρος μιλώντας για την αποχώρηση πολλών ξένων εταιρειών από τη ρωσική αγορά.

Η Δύση απέτυχε στις προσπάθειές της να συγκρατήσει την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας. Αντιθέτως, η ρωσική οικονομία μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία την εξωτερική πίεση, δήλωσε ο πρόεδρος.

Επιπλέον, οι ηγέτες πολλών ισχυρών χωρών δεν υποκύπτουν στις πιέσεις και τις γκρίνιες της Δύσης, είπε ο Πούτιν.

"Παρ' όλες τις εξωτερικές πιέσεις, τα χτυπήματα στο τραπέζι και τους ψιθύρους στα αυτιά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποκύπτουν σε αυτές τις πιέσεις και παραμένουν καθοδηγούμενοι πρωτίστως από τα δικά τους εθνικά συμφέροντα", δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Οι αρχές των δυτικών χωρών ήθελαν να κάνουν τους απλούς Ρώσους να υποφέρουν όταν ανάγκασαν τη Visa και τη Mastercard να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Ωστόσο, οι Ρώσοι πολίτες δύσκολα θα μπορούσαν να αντιληφθούν την "απρόσκοπτη" μετάβαση στο εθνικό σύστημα πληρωμών - Mir (μεταφράζεται από τα ρωσικά ως "ειρήνη" ή "κόσμος"), δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι επιχειρήσεις επίσης προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και μεταπήδησαν στο ρωσικό σύστημα πληρωμών μετά την αποχώρηση των δυτικών κολοσσών. Σε γενικές γραμμές, η ρωσική οικονομία κατάφερε να αντέξει τις πιέσεις μεγάλης κλίμακας από τις δυτικές χώρες χάρη "στο περιθώριο ασφαλείας που αναπτύχθηκε στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail