Η βία κατά των χριστιανών αυξάνεται στην Ευρώπη

FILE - Father Jacques Hamel had his throat slit at the foot of the altar while celebrating mass on July 26, 2016, at his church in Saint-Etienne-du-Rouvray, a working-class suburb of Rouen in northwest France.(Photo by JΕΑN-FRANCΟΙS MΟΝΙΕR / ΑFΡ)
Freepen.gr - Μια ανησυχητική αύξηση της βίας κατά των χριστιανών στην Ευρώπη καταγράφεται σε δύο ξεχωριστές εκθέσεις που δημοσίευσαν πρόσφατα το Παρατηρητήριο για τη Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη (OIDAC Europe) και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Τα στοιχεία έδειξαν αύξηση κατά 44% των επιθέσεων κατά των χριστιανών πέρυσι σε σύγκριση με το 2021.

Ειδικότερα, καταγράφηκε δραματική αύξηση των εμπρηστικών επιθέσεων κατά χριστιανικών ιδρυμάτων, καθώς τα περιστατικά αυτά αυξήθηκαν κατά 75 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μόνο στη Γερμανία αναφέρθηκαν συνολικά 231 επιθέσεις.

Ο Maximilian Krah, μέλος του Ομοσπονδιακού Εκτελεστικού Συμβουλίου του δεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και ένας από τους υποψηφίους του AfD στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2024, εξέφρασε την ανησυχία του για τα ευρήματα των εκθέσεων.

"Οι αναφορές για αύξηση των επιθέσεων κατά χριστιανών στην Ευρώπη είναι από μόνες τους ανησυχητικές. Ωστόσο, η χαμηλή κάλυψη από τον Τύπο αντανακλά επίσης μια ανησυχητική άγνοια εκ μέρους του πολιτικού ρεύματος και των μέσων ενημέρωσης.

"Όλη η ρητορική της ανεκτικότητας δεν έχει αξία αν δεν ισχύει και για τους χριστιανούς. Γιατί λοιπόν η εκκωφαντική σιωπή;" ρώτησε ο Krah.

"Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως πολύ συχνά οι αντιχριστιανικές επιθέσεις προέρχονται από αριστερούς ιδεολόγους ή από εκείνους που ισχυρίζονται ότι αναζητούν προστασία", πρόσθεσε, εκφράζοντας τη δέσμευση του κόμματός του να ευαισθητοποιήσει για το θέμα.

Νωρίτερα φέτος, δύο αδελφοί από τη Συρία που συνελήφθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι για τη σχεδίαση ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης είχαν συζητήσει σχέδια για την ανατίναξη μιας πλήρως κατειλημμένης σουηδικής εκκλησίας, ενώ αρκετοί εκκλησιαζόμενοι σκοτώθηκαν σε μαζικούς πυροβολισμούς σε εκκλησία στο Αμβούργο τον Μάρτιο.

Τον Ιανουάριο, ένας παράνομος Μαροκινός μετανάστης εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρι σε μια εκκλησία στο Αλγεσίρας της Ισπανίας, μαχαιρώνοντας έναν ιερέα στο λαιμό. Στη συνέχεια πήγε σε άλλη εκκλησία όπου επιτέθηκε σε έναν νεωκόρο, κυνηγώντας το θύμα του καθώς προσπαθούσε να διαφύγει και επιφέροντας θανάσιμο τραύμα στην πλατεία της πόλης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail