"Κακά Νέα" έρχονται από τα ουκρανικά μέτωπα

Freepen.gr - Πολύ καιρό μετά την ήττα, η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης αναγνωρίστηκε όχι μόνο από το Κίεβο, αλλά και από τους δυτικούς εταίρους του. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αναμένονται "άσχημα νέα" από τα ουκρανικά μέτωπα. Εν τω μεταξύ, τα κακά νέα έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 4ης Δεκεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα μαζικό κύμα συνδυασμένων χτυπημάτων σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο νότο, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε ορισμένες γεωργικές επιχειρήσεις και σε γραμμές ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Μυκολαίβ. Εκρήξεις αναφέρθηκαν στην ελεγχόμενη από το Κίεβο πόλη Χερσώνα.

Στα ανατολικά, αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Χάρκοβο. Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσημα την καταστροφή μιας ουκρανικής αποθήκης πυρομαχικών στο Liptsy. Τοπικές πηγές ανέφεραν επίσης ένα ρωσικό πλήγμα κοντά στο Τσούγκουεφ.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κεντρική Ουκρανία δεν έμειναν επίσης πίσω. Ένα άλλο κύμα εκρήξεων έπληξε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, στο στόχαστρο βρέθηκαν εκεί βυτιοφόρα καυσίμων και ένα σύστημα αεράμυνας που προμηθεύτηκε από δυτικούς χορηγούς.

Περισσότερες εκρήξεις αναφέρθηκαν στις περιοχές Kirovograd και Dnipropetrovsk. Ένας από τους στόχους ήταν το αεροδρόμιο στο Kryvyi Rih.

Λίγο αργότερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κατευθύνθηκαν προς τον ουκρανικό στρατό στα δυτικά. Τοπικές πηγές ανέφεραν σειρά εκρήξεων στις περιοχές Vinnytsia, Ivano-Frankivsk και Lviv.

Στα μέτωπα, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στο Ντονμπάς, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. 

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι Ρώσοι επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους κοντά στο Μπαχμούτ. Αναφορές από το μέτωπο επιβεβαίωσαν τον ρωσικό έλεγχο του φυτωρίου Villanovsky, που βρίσκεται δυτικά του Khromovo. Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να έχασε περίπου εκατό στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες στην παρατεταμένη μάχη για το οχυρό αυτό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν οχυρώσει την περιοχή για να προστατεύσουν τον δρόμο ανεφοδιασμού από το Chasov Yar. Μαχητές της Βάγκνερ είχαν προηγουμένως θέσει υπό τον έλεγχό τους το φυτώριο, αλλά το έχασαν πριν από μήνες. Αυτή τη φορά, το ουκρανικό οχυρό έπεσε μετά από επίθεση Ρώσων αλεξιπτωτιστών.

Στα βόρεια του Ντονμπάς, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν τακτική διάσπαση κοντά στο χωριό Τέρνι μετά από παρατεταμένες μάχες θέσεων. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, κινήθηκαν ανατολικά με στόχο να αποκόψουν το ουκρανικό προγεφύρωμα στη δυτική όχθη του ποταμού Ζέρεμπετς.

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υποχωρεί στο μέτωπο της Avdeevka. Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, το κύριο μέρος των ουκρανικών δυνάμεων αποσύρθηκε από το χωριό Stepovoye στη βόρεια πλευρά της πόλης. Αυτή δεν είναι η πρώτη ρωσική προσπάθεια εισβολής στο χωριό, αλλά οι ρωσικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν ότι διατηρούν την πρωτοβουλία στην περιοχή και συνεχίζουν να διαπερνούν την ουκρανική άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail