Η Γερμανία υποφέρει περισσότερο από τις "παγωμένες" σχέσεις με τη Ρωσία - Πούτιν

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via ΑΡ
Freepen.gr - Η "παγωμένη" κατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας δεν ωφελεί καμία από τις δύο χώρες, αλλά η Γερμανία είναι αυτή που υποφέρει περισσότερο εδώ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τελετή υποδοχής νέων πρεσβευτών ξένων κρατών, μεταδίδει το tass.com.

"Η σημερινή "παγωμένη" κατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία, και όχι με δική μας πρωτοβουλία, θέλω να το τονίσω αυτό, δεν είναι επωφελής, δεν είναι επωφελής ούτε για εμάς ούτε για εσάς. Αλλά πρώτα απ' όλα, κατά τη γνώμη μου, για τη Γερμανία", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν υπενθύμισε πως η Ρωσία και η Γερμανία έχουν αναπτύξει "ρεαλιστική, επιχειρηματική συνεργασία" για περισσότερο από μισό αιώνα.

"Αυτό έχει ωφελήσει και τα δύο κράτη και, ίσως, όχι μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ειδικότερα, η ενέργεια ήταν πάντα ένας ελκυστικός τομέας της διμερούς συνεργασίας. Επί δεκαετίες, η χώρα μας προμήθευε τη Γερμανία με φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο αέριο, πετρέλαιο και άλλα ενεργειακά προϊόντα, άλλες πρώτες ύλες ενέργειας αξιόπιστα, χωρίς διακοπή, σε προσιτές, λογικές τιμές. Και αυτή η συνεργασία κυριολεκτικά υπονομεύτηκε, μεταξύ άλλων και από το σαμποτάζ στους Nord Streams", δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι, εκτός από τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς, έχουν διακοπεί οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας που είχαν αναπτυχθεί με τόση επιτυχία στον επιστημονικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και οι δεσμοί μεταξύ των ίδιων των λαών των χωρών.

"Η Ρωσία, θέλω να το τονίσω αυτό, πάντα υποστήριζε την οικοδόμηση των ρωσογερμανικών σχέσεων στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου οφέλους, του σεβασμού των συμφερόντων του άλλου. Επαναλαμβάνω: τέτοιες σχέσεις είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη", κατέληξε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail