Οι γερμανικές επιχειρήσεις σε κακή διάθεση - έρευνα

pixabay / julientromeur
Freepen.gr - Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία επιδεινώθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, με τη χώρα να αντιμετωπίζει πιθανώς μεγαλύτερη ύφεση, αντίθετα με τις προσδοκίες των αναλυτών, όπως έδειξε έρευνα αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ υποχώρησε στο 84,3 το Δεκέμβριο από 85,1 τον προηγούμενο μήνα, σε μια βαθύτερη από την αναμενόμενη πτώση, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

"Η οικονομία είναι αδύναμη και περιμένουμε μια ανάκαμψη εδώ και αρκετό καιρό και αυτή δεν έρχεται", δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος του think tank, Clemens Fuest. "Αυτό είναι ανησυχητικό".

Η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική ύφεσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς τόσο η εγχώρια ζήτηση όσο και οι προσδοκίες των εξαγωγέων έχουν αποδυναμωθεί, υπονομεύοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη στις αρχές του επόμενου έτους.

Ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προηγουμένως στασιμότητα στη Γερμανία, τα τελευταία στοιχεία καθιστούν πιο πιθανή μια δεύτερη διαδοχική συρρίκνωση.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με την πρόσφατη κρίση του προϋπολογισμού να προκαλεί μεγαλύτερη "αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική στο μέλλον", σύμφωνα με τον Fuest.

"Αυτό που θα χρειαζόμασταν είναι μια πειστική στρατηγική οικονομικής πολιτικής για την επιστροφή στην ανάπτυξη, μια στρατηγική για την ανάκαμψη. Και αυτή η στρατηγική λείπει εντελώς", πρόσθεσε ο Fuest.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail