Εάν οι Χούτι μπορούν να διακόψουν τη ναυτική κυκλοφορία στην Ερυθρά Θάλασσα, το Ιράν μπορεί να κλείσει τον Περσικό Κόλπο

Ευχαριστώ τον Scott Ritter για αυτή την εξαιρετική παρατήρηση. Κάναμε μια κοινή εμφάνιση στο podcast του Danny Haiphong απόψε και συζητούσαμε για το αξιοσημείωτο επίτευγμα των Χούτι στην Υεμένη να διακόψουν την εμπορική θαλάσσια κυκλοφορία στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Υεμένη δεν ήταν ποτέ γνωστή ως ναυτική δύναμη, αλλά κατάφερε να πλήξει το Ισραήλ εμποδίζοντας τα φορτηγά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πετρελαιοφόρα να προσεγγίσουν τα λιμάνια του Ισραήλ.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συγκεντρώσει μια ετερόκλητη διεθνή αρμάδα για να αντιμετωπίσουν την απειλή της Υεμένης (π.χ. ο Καναδάς έστειλε τρεις αξιωματικούς του ναυτικού, χωρίς πλοίο, και οι Σεϋχέλλες διαθέτουν έναν μικρό στόλο σκαφών της ακτοφυλακής που έχουν το ένα τέταρτο του μεγέθους ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού), υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα δυσχεράνουν την αποτελεσματικότητα αυτής της ετερόκλητης συλλογής πλοίων. Τα συζήτησα αυτά στο προηγούμενο άρθρο μου (ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝ). Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Η ικανότητα της Υεμένης να εκτοξεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη αξίας 2.000 δολαρίων εναντίον πλοίων που εκτοξεύουν πυραύλους αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ικανότητα της Υεμένης να εξαπολύει μια επίθεση σμήνους από περισσότερα από 30 drones/αντιπλοϊκούς πυραύλους ταυτόχρονα είναι πιθανό να υπερκαλύψει την ικανότητα του Aegis να επαναφορτίζει γρήγορα και να εξουδετερώνει τις εισερχόμενες απειλές.

Το περιορισμένο απόθεμα των πυραύλων Aegis επί των αμερικανικών αντιτορπιλικών που μπορεί να εξαντληθεί γρήγορα εάν η Υεμένη εκτοξεύσει περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον κάθε αντιτορπιλικού.

Η έλλειψη επαρκών αποθεμάτων πυραύλων Aegis στο αμερικανικό απόθεμα.

Κάθε αμερικανικό αντιτορπιλικό πρέπει να πλεύσει σε αμερικανική ή συμμαχική βάση για να επισκευαστεί (αυτό προϋποθέτει ότι οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να προωθήσουν ένα επαρκές απόθεμα ανταλλακτικών πυραύλων αεράμυνας).

Ανάπτυξη επαρκών μέσων ISR για τον εντοπισμό κινητών πυραυλικών εγκαταστάσεων στην Υεμένη χωρίς τα μέσα αυτά να καταρρίπτονται από τα συστήματα αεράμυνας των Χούτι.

Εάν η μικροσκοπική Υεμένη, με τις περιορισμένες στρατιωτικές της δυνατότητες μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί να υποθέσει οποιοσδήποτε λογικός αναλυτής πως το Ιράν δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο πράγμα; Το Ιράν διαθέτει ένα ναυτικό και μια άφθονη προμήθεια αντιπλοϊκών πυραύλων και ένα μεγάλο απόσπασμα πιο θανατηφόρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τη σύνθεση μιας ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου υπό το πρίσμα του περιορισμού που περιγράφηκε παραπάνω: 

Η ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ (CSG) είναι ένας τύπος ομάδας μάχης αεροπλανοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής[1].Είναι ένας επιχειρησιακός σχηματισμός που αποτελείται από περίπου 7.500 άτομα προσωπικό, συνήθως ένα αεροπλανοφόρο, τουλάχιστον ένα καταδρομικό, μια μοίρα αντιτορπιλικών από τουλάχιστον δύο αντιτορπιλικά ή φρεγάτες[2] και μια αεροπορική πτέρυγα αεροπλανοφόρων από 65 έως 70 αεροσκάφη.

Εάν κάθε αντιτορπιλικό φέρει ένα δυναμικό 100 πυραύλων Aegis, αυτό σημαίνει ότι η CSG θα βρισκόταν εκτός της κύριας αντιαεροπορικής της ικανότητας εάν η Υεμένη (ή το Ιράν ή η Κίνα) εκτόξευε 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους κατά πλοίων σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Μόλις αυτά τα πλοία ελέγχου ρίξουν το φορτίο τους, η CSG θα πρέπει να αποσυρθεί σε ένα κοντινό φιλικό λιμάνι για να προμηθευτεί περισσότερους πυραύλους. Το γεγονός αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το Πεντάγωνο κινείται τόσο αργά για να πραγματοποιήσει πλήγματα στο εσωτερικό της Υεμένης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail