Η Γαλλία λέει ότι πολεμικό της πλοίο δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Υεμένης

AP / French Navy
Freepen.gr - Ο γαλλικός στρατός απέκρουσε με επιτυχία μια επίθεση εναντίον μιας από τις φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων του στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης. Ο στρατός σημείωσε ότι η απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπολύθηκε από περιοχή της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούθι.

Μιλώντας σε νομοθέτες στη γαλλική Γερουσία τη Δευτέρα, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sebastien Lecornu παρείχε μια ενημέρωση σχετικά με την αποτυχημένη επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου, δηλώνοντας πως όλα τα εχθρικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν με κατευθυνόμενα πυρομαχικά.

"Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προέρχονταν από την Υεμένη στόχευσαν σκόπιμα ... τη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Languedoc, η οποία εκτελούσε περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα", δήλωσε. "Επρόκειτο για πυραύλους Aster 15, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν σε αυτοάμυνα για να καταστρέψουν τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτό έγινε [με επιτυχία] και ως εκ τούτου προστατεύθηκε τόσο το σκάφος όσο και το πλήρωμα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail