Τα τεκμήρια των επαγγελματιών είναι... μαχητά. Πολύ καλό, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να αντικρούσουν τα τεκμήρια σύμφωνα με τα οποία νομοθετείται το κέρδος της δραστηριότητας τους - λες και ζούμε στη Βόρεια Κορέα - αλλά θα είναι υποκείμενοι σε πιθανό έλεγχο, μόνο ειρωνικά χαμόγελα μπορεί να δημιουργήσει. 

Του Στρατή Μαζίδη

Πρόκειται για μία παγίδα η οποία, ό,τι και αν αποφασίσει ο επαγγελματίας θα γυρίσει εις βάρος του. Φίλος μου επαγγελματίας ο οποίος δεν αποκρύπτει ούτε cent, άλλωστε έχει μόνο πελάτες χονδρικής, οι εισπράξεις του είναι πάντα μέσω τράπεζας και συνεπώς όλα είναι κρυστάλλινα. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκε ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά, ρώτησε σχετικά το λογιστή του.

Όμως ο λογιστής του είχε μία εντελώς διαφορετική άποψη που τον έβαλε σε προβληματισμό.

Στον έλεγχο δεν ξέρεις ποιος είναι αυτός ή αυτή που θα έρθει, ούτε επίσης με ποιες οδηγίες και εντολές έρχονται. Είναι κάποιοι που έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές ή έχουν σκοπό να ψάξουν να βρουν την οποία ελάχιστη παρανυχίδα πάνω στην οποία θα πατήσουν και θα επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα; Εν ολίγοις τον προέτρεψε μέσω αυτού του πλαγίου τρόπου να μην αντικρούσει τα τεκμήρια μολονότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά πώς πρόκειται για ένα εντελώς άδικο σύστημα.

Συνεπώς οι επαγγελματίες είτε θα πληρώσουν τα τεκμήρια οπότε θα έρθει μετά η κυβέρνηση και θα πει "να, τα βλέπετε; έχουν να πληρώσουν, άρα τα έβγαζαν, άρα δίκιο είχαμε" και μετά τα πάντα αντικειμενικά και άψογα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα προωθήσουν αυτό το αφήγημα, είτε θα αντικρούσουν τα τεκμήρια ανοίγοντας ένα παράθυρο να μπλέξουν πολύ χειρότερα όχι γιατί αυτοί είναι παράνομοι αλλά γιατί έχουν να κάνουν με ένα κράτος το οποίο πάρα πολύ απλά συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να εξαφανίσει τη μεσαία τάξη σε όλα τα επίπεδα.

Αυτά βέβαια οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να τα έχουν πολύ καλά υπόψη τους σε λίγους μήνες όταν Θα κληθούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές, διότι πριν λίγο καιρό επέλεξαν τη σημερινή κυβέρνηση για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και τώρα βλέπουν το σπίτι τους να καίγεται.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail